Barcelona – best i Spania?

I høstferien var datteren min og jeg i Barcelona. Jeg har ikke hatt noe godt forhold til denne byen de siste årene, så jeg var litt skeptisk til å reise dit igjen. Årsaken til at jeg ikke har vært så glad i byen er at jeg for noen år siden ble frastjålet lommeboken min der. Jeg var jo heldig som slapp så billig unna, jeg kjenner flere som har vært utsatt for mye verre opplevelser. Noen har blitt ranet med våpen og andre har blitt slått ned. Det verste hendte en venninne av meg som var ute og syklet. Hun ble overfalt av 3 utlendinger som tok vesken hennes + klokken etc før de sprang. Men så snudd en av dem og kom tilbake for å banke henne helseløs, hun brakk kjevebenet, nesen og fikk flere andre skader også. Hadde det ikke kommet folk tror hun at han hadde drept henne. Lurer på hva slags folk det er som gjør sånne ting.

Men etter å ha hørt en del slike historier, og også opplevd litt selv, har jeg altså ikke hatt noe godt forhold til denne byen.

På denne turen hadde vi det imidlertid så flott at jeg i grunnen har glemt alt det negative. Vi hadde fint vær, masse fine opplevelser og vi spiste deilig mat på fine restauranter (bortsett fra en som var en turistfelle).

Vi bodde rett ved Plaza de Cataluña, det absolutt beste stedet å bo i Barcelona etter min mening siden det er det mest sentrale stedet. Hotellet het Regina og var 4-stjerners, et helt greit hotell.

Noe av det beste vi gjorde var å være med på en Culinary walking tour, den kan dere lese nærmere om på matbloggen min.

Ellers er jo shopping en naturlig aktivitet der som i andre storbyer, så vi satte av en dag til det formålet.

Så måtte vi jo være skikkelige turister en dag også, så vi valgte å delta på bussrundturer. Disse turene er faktisk veldig bra så jeg anbefaler dem på det varmeste.

barcelona5

Litt sangria hører jo med

barcelona21

Etter den blå turen og tapaslunch i Barri Gotic tenkte jeg det skulle bli godt med en liten avslapning på rommet. Men slikt går jo selvsagt ikke når jeg er på tur med en som har et noe annet aktivitetsnivå enn meg. Så nå skulle vi ta en rød tur, den var enda lenger enn den blå. Ingen av oss tenkte på å ta bilder på den turen faktisk.

Denne gangen opplevde vi som nevnt ikke noe negativt på turen. Jeg la merke til at det var mer politi ute i gatene, det har selvsagt en preventiv virkning. Barcelona begynte å få svært dårlig rykte på grunn av all kriminaliteten så det er godt de har begynt å ta noen grep i alle fall. Byen er jo fantastisk, en av de fineste i Europa synes jeg. Så nå skal jeg nok snart reise tilbake igjen.

Takk for turen, Camilla!

barcelona4

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Barcelona – best i Spania?”

  1. Dette både ser og høres ut til å ha vært en kjempefin tur. Jeg elsker å reise jeg også. Har kommet hjem fra en langhelg i Berlin idag. Erik mannen min er i Spania fortsatt, han koser seg veldig der. Det blir 5 uker på han denne gangen. Nå går det fort til jeg skal nedeover også. Da blir jeg i Spania i 2 uker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *