Mine beste lakseburgere med tilbehør

laks15

Dette er virkelig min beste oppskrift på lakseburgere. De er raske å lage og det er jo ingen ulempe. I denne oppskriften har jeg også laget flere ulike sauser og da tar det selvsagt lengre tid, men de sausene trenger du jo ikke lage. Du kan bare lage burgerne, ta på rømme, litt salat og andre grønnsaker og legge dem i et hamburgerbrød. Det er mange muligheter her. De passer ypperlig som lørdagsmiddag, men du kan også bruke dem som mandagsmat hvis du har dårlig tid.

En stor fordel er også at hvis du har barn som ikke liker fisk så er jeg ganske sikker på at de vil like disse burgerne.

Jeg har brukt salmalaks, en dyr råvare, men det trenger du selvsagt ikke. Kjøp laks på tilbud til 29,90 på Rema eller noe lignende.

Jeg har også en annen oppskrift på lakseburger, den finner du HER.

 

Ingredienser:

Burgere:

  • 5-600 g laksefilét uten skinn og ben
  • saft av 1/2 sitron
  • 2 finhakkede sjalottløk
  • 1-2 ts chilipasta
  • 2 ss potetmel
  • 1 1/4 dl kremfløte eller creme fraishe
  • 1 neve finhakket basilikum
  • salt og pepper
  • smør til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær laksen først i srimler

laks4

  • Del den i mindre biter og finhakk den

laks5

  • Tilsett alle øvrige ingredienser
  • La det stå på benken i ca 30 minutter for at smakene skal sette seg

laks6

  • Form burgere (denne oppskriften gir 6-8 burgere)

laks7

  • Ha smør i pannen og la det bli varmt
  • Legg burgerne i pannen og brun dem på begge sider til de får en pen brunfarge

laks8

  • Etterstek noen minutter ved lavere varme
  • Legg en tomatskive på hver burger og en skive ost på toppen. Jeg brukte port salut.

laks9

laks10

Guachemole:

  • 1 avocado
  • 1 ts chilipasta eller 1/2 rød chili, hakket
  • litt god olivenolje
  • 1/2 hakket sjalottløk
  • evt litt hvitløk
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del avocadoen og ta ut steinen, men ikke kast den
  • Grav ut innmaten og ha over i en bolle

laks1

  • Tilsett de andre ingrediensene
  • Bruk en stavmikser og mos til en glatt masse

laks2

  • Legg steinen i massen for da unngår du at den blir brun

laks3

 

Tomatsaus:

  • 1dl olje
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 chili eller chilipasta
  • 1 boks italienske tomater
  • 1 dl hvitvin eller vann
  • Litt balsamico
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • urter

Fremgangsmåte:

  • Surr løk og chili til det er mykt
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og la det koke inn ca 10 minutter
  • Smak til med salt og pepper

 

Rømmesaus:

  • 1/2 boks seterrømme eller creme fraishe
  • 1/4 agurk, finsnittet
  • salt og pepper

 

Servering:

  • Legg litt tomatsaus midt på tallerkenen

laks11

  • Legg lakseburgeren i midten

laks12

  • Legg deretter rømmesausen rundt

laks13

  • Legg til slutt på guachemolen

laks14

  • Topp med noen stekte potetbåter

laks15

  • Legg evt laseburgerene i et hamburgerbrød
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *