Dette er virkelig min beste oppskrift på lakseburgere. De er raske å lage og det er jo ingen ulempe. I denne oppskriften har jeg også laget flere ulike sauser og da tar det selvsagt lengre tid, men de sausene trenger du jo ikke lage. Du kan bare lage burgerne, ta på rømme, litt salat og andre grønnsaker og legge dem i et hamburgerbrød. Det er mange muligheter her. De passer ypperlig som lørdagsmiddag, men du kan også bruke dem som mandagsmat hvis du har dårlig tid.
En stor fordel er også at hvis du har barn som ikke liker fisk så er jeg ganske sikker på at de vil like disse burgerne.
Jeg har brukt salmalaks, en dyr råvare, men det trenger du selvsagt ikke. Kjøp laks på tilbud til 29,90 på Rema eller noe lignende.
Jeg har også en annen oppskrift på lakseburger, den finner du HER.
Ingredienser:
Burgere:
- 5-600 g laksefilét uten skinn og ben
- saft av 1/2 sitron
- 2 finhakkede sjalottløk
- 1-2 ts chilipasta
- 2 ss potetmel
- 1 1/4 dl kremfløte eller creme fraishe
- 1 neve finhakket basilikum
- salt og pepper
- smør til steking
Fremgangsmåte:
- Skjær laksen først i srimler
- Del den i mindre biter og finhakk den
- Tilsett alle øvrige ingredienser
- La det stå på benken i ca 30 minutter for at smakene skal sette seg
- Form burgere (denne oppskriften gir 6-8 burgere)
- Ha smør i pannen og la det bli varmt
- Legg burgerne i pannen og brun dem på begge sider til de får en pen brunfarge
- Etterstek noen minutter ved lavere varme
- Legg en tomatskive på hver burger og en skive ost på toppen. Jeg brukte port salut.
Guachemole:
- 1 avocado
- 1 ts chilipasta eller 1/2 rød chili, hakket
- litt god olivenolje
- 1/2 hakket sjalottløk
- evt litt hvitløk
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Del avocadoen og ta ut steinen, men ikke kast den
- Grav ut innmaten og ha over i en bolle
- Tilsett de andre ingrediensene
- Bruk en stavmikser og mos til en glatt masse
- Legg steinen i massen for da unngår du at den blir brun
Tomatsaus:
- 1dl olje
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 chili eller chilipasta
- 1 boks italienske tomater
- 1 dl hvitvin eller vann
- Litt balsamico
- sukker
- salt
- pepper
- urter
Fremgangsmåte:
- Surr løk og chili til det er mykt
- Tilsett de øvrige ingrediensene og la det koke inn ca 10 minutter
- Smak til med salt og pepper
Rømmesaus:
- 1/2 boks seterrømme eller creme fraishe
- 1/4 agurk, finsnittet
- salt og pepper
Servering:
- Legg litt tomatsaus midt på tallerkenen
- Legg lakseburgeren i midten
- Legg deretter rømmesausen rundt
- Legg til slutt på guachemolen
- Topp med noen stekte potetbåter
- Legg evt laseburgerene i et hamburgerbrød