Det er vel ingen tvil om at Stangekylling og Livechkylling er en god del bedre enn “vanlig” kylling. Selvsagt er prisen høyere, men personlig vil jeg heller betale mer for kvalitet enn å spise smakløs mat.
Tidligere var Stangekylling en liten bedrift som kun leverte produkter til noen restauranter i Oslo, men etter ca 20 år har det nå blitt tilgjengelig over hele landet – heldigvis.
Det ligger mange gode oppskrifter på hjemmesiden til Stangekylling, men jeg valgte en annen oppskrift
Ingredienser:
1 stor fersk stangekylling ( beregn 300-350 g kylling pr person
1 løk
2 fedd hvitløk
friske urter, oregano, timian og persille
revet skall av ½ sitron
2 ts salt
pepper
olivenolje
saft av ½ sitron
Fremgangsmåte:
Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt.
Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter
Stapp grønnsakene inn i kyllingen:
Bind bena sammen med litt bomullstråd.
Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft , salt og pepper.
Legg kyllingen i ildfast fat og stek i varm stekeovn, 160 oC i ca 1 ¼ time.
Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet.
Kjøttsaften som kommer ut skal være klar.
La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp.
Legg sherrytomater og hakket kinesisk hvitløk i et fat , drypp over litt olje, balsamicoeddik og havsalt og stek i stekeovn sammen med kyllingen de siste 15-20 min