Denne retten er ingen nyhet og heller ikke min egen oppfinnelse. Men de fleste som lager den har antagelig sin egen “vri” på retten, noe jeg også har. Mango og avocado smaker nydelig til laks, og med chili og løk blir denne salsaen ganske spicy Men det smaker rett og slett utrolig godt. Den er også enkel og rask å lage.
Dette er en “lett” rett som det absolutt er fint å variere med når man ellers fråtser i mat som ikke akkurat kan kalles “lett”.
Ved siden av denne retten serverte jeg ruccolasalat og soyasaus.
Ingredienser
- Laksefilét (jeg bruker salma)
- Havsalt og nykvernet pepper
- Wasabi og sesame-krydder fra Santa Maria
- God olivenolje
- 1 moden mango
- 1 avocado
- 1/2 rødløk
- 2 vårløk
- 1/2-1 rød chili uten frø
- Hakket koriander, så mye du ønsker
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 ss god olivenolje
- Saft av 1/2 lime
- Evt litt sukker hvis dressingen blir for sur
- Sesamfrø
Fremgangsmåte
- Del mango og avocado i små terninger
- Del vårløker i tynne skiver
- Del chilien i små terninger
- Hakk rødløk
- Hakk korianderen
- Bland ingrediensene til dressingen og hell over grønnsakene
- La det trekke 20-30 minutter
- Krydre fisken med salt, pepper og wasabi & sesame
- Ha olje i pannen og legg fisken oppi
- Stek fisken ca 3 minutter på hver side ved ganske høy varme for å få en stekeskorpe
- Viktig at den ikke er for mye stekt, den skal ha en rå kjerne som du kan se på bildet