I går laget jeg noen deilige lakseburgere som stammer fra en oppskrift av Fedon Lindberg. Disse falt virkelig i smak og jeg tror de vil gjøre det hos de som vanligvis ikke spiser så mye fisk også.
Ingredienser tartarsaus:
- 1 lien løk, finhakket
- 3 ss kapers, finhakket
- 1 1/2 dl sylteagurk, finhakket
- 1 1/2 dl majones
- 3 ss gressløk, finhakket
- 3 ss persille, finhakket
- saft av 1/2 sitron
- 1/2 ts dijonsennep
- 1/2 ts pepper
- 1/2 dl god olivenolje
- Fremgangsmåte tartarsaus:
- Kjør løk, kapers og sylteagurk i kjøkkenmaskinen eller bruk stavmikseren til alt blir finhakket
- Tilsett resten av ingrediensene og kjør til det blir en jevn, kremaktig masse
- Serveres romtemperert
- Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i 3-4 døgn
Ingredienser lakseburgere:
- Ca 600 g laksefilet uten skinn, hakket for hånd med kniv
- 2 dl rød og grønn paprika, hakket
- 1 liten rødløk, hakket
- 1/2 dl matfløte eller creme fraishe
- 2 ts tabascosauce
- 2 ts salt
- pepper
- 1 eggehvite
- 2 1/2 ss god olivenolje
Fremgangsmåte lakseburgere:
- Hakk ingrediensene og bland dem sammen med de øvrige ingrediensene (ikke eggehviten) i en bolle
- Pisk eggehviten stiv i en annen bolle
- Bland eggehviten forsiktig inn i lakseblandingen
- Form 6 burgere
- Stek burgerne ca 3 minutter på hver side
Tilbehør:
- Jeg laget en enkel salat som bestod av tomater, agurk, salat, fetaost og oliven
- Små amandinepoteter som jeg bakte ved 225 grader i ca 20 minutter