Lakseburger med tartarsaus og ovnsstekte poteter

I går laget jeg noen deilige lakseburgere som stammer fra en oppskrift av Fedon Lindberg. Disse falt virkelig i smak og jeg tror de vil gjøre det hos de som vanligvis ikke spiser så mye fisk også.

 

Ingredienser tartarsaus:

  • 1 lien løk, finhakket
  • 3 ss kapers, finhakket
  • 1 1/2 dl sylteagurk, finhakket
  • 1 1/2 dl majones
  • 3 ss gressløk, finhakket
  • 3 ss persille, finhakket
  • saft av 1/2 sitron
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 dl god olivenolje

 

  • Fremgangsmåte tartarsaus:

laks2

  • Kjør løk, kapers og sylteagurk i kjøkkenmaskinen eller bruk stavmikseren til alt blir finhakket
  • Tilsett resten av ingrediensene og kjør til det blir en jevn, kremaktig masse
  • Serveres romtemperert
  • Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i 3-4 døgn

 

Ingredienser lakseburgere:

  • Ca 600 g laksefilet uten skinn, hakket for hånd med kniv

laks6

laks7

 

  • 2 dl rød og grønn paprika, hakket

laks3

 

  • 1 liten rødløk, hakket

laks4

  • 1/2 dl matfløte eller creme fraishe
  • 2 ts tabascosauce
  • 2 ts salt
  • pepper
  • 1 eggehvite
  • 2 1/2 ss god olivenolje

 

Fremgangsmåte lakseburgere:

  • Hakk ingrediensene og bland dem sammen med de øvrige ingrediensene (ikke eggehviten) i en bolle

 

laks9

 

  • Pisk eggehviten stiv i en annen bolle
  • Bland eggehviten forsiktig inn i lakseblandingen

 

laks10

 

  • Form 6 burgere

laks12

  • Stek burgerne ca 3 minutter på hver side

laks14

 

 

Tilbehør:

  • Jeg laget en enkel salat som bestod av tomater, agurk, salat, fetaost og oliven
  • Små amandinepoteter som jeg bakte ved 225 grader i ca 20 minutter

laks15

laks18


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *