Når jeg er ute og reiser oppsøker jeg ofte de store matmarkedene, saluhallene og gourmetbutikkene som finnes på stedet jeg er på. Vi er jo ikke bortskjemt med slike ting her i landet.
Da jeg var i Berlin nylig besøkte jeg selvsagt KaDeWe og gourmetavdelingen deres. Det er helt klart den flotteste jeg noensinne har besøkt. Jeg kunne gått der i en uke uten å bli lei. På en annen blogg har jeg kalt den for “Verdens 8. underverk”, og det mener jeg virkelig.
KaDeWe er Europas største og mest luksuriøse varehus og deres gourmetfloor er også helt unik. Her finnes for eksempel over 30 ulike gourmetspisesteder og en egen østersbar med østers fra flere ulike steder. Selv prøvde jeg de franske ledsaget av et glass Moët & Chandon champagne etter råd fra en av østersekspertene der..
Østersprat mellom østerseksperten og østerselskeren:
Avdelingen har bl.a. over 1300 ulike oster, over 2000 ulike pølser, 3400 ulike viner fra alle kontinenter, flere 100 ulike tesorter fra hele verden osv osv.
Internasjonale navn som Paul Bocuse, Lenôtre og Leysieffer har sine egne avdelinger. Hver uke ankommer nye og ferske produkter levert fra matmarkedet Rungis som er det største i verden. Det inkluderer for eksempel kantareller fra Marokko, bønner fra Senegal, eksotisk fisk fra Hawaii, Seychellene og Mosambik, oster fra Normandie og selvsagt kylling fra Bresse.
Her vandret jeg rundt i mange timer og kunne ikke få sett og luktet nok.
1320 ulike oster fra hele verden (men så ikke norsk brunost ;o))
Fisk og retter av bearbeidet fisk var bare noe man kan drømme om
Flere tusen ulike olivenolje visstnok
Denne balsamicoeddiken kostet 750 euro
Og denne kostet 425 euro
Jeg har aldri i mitt liv sett så mange ulike bakverk
Og etter mer enn 30 år koser Mannen og jeg oss like mye sammen når vi er på tur :o))