En snartur i Berlin


Det er mange år siden jeg var i Berlin, 8-10 år tenker jeg. Den gangen var byen en stor byggeplass og ikke så mye for øyet. Når  vi kom tilbake nå var byen blitt en helt annen. Grunnen til at vi tok en tur nå var at vi rett og slett fikk lyst til å ta en ny ferie sånn helt på slutten av min skoleferie, så i sommer er det ikke så mange dagene vi har tilbragt i heimen.
Berlin er helt ideelt for et weekendbesøk, det tar i overkant av 1 1/2 time å fly hit fra Moss/Rygge. Siden Ryanair åpnet rute er det også billige billetter å få tak i.
I tillegg til å kunne tilby en rekke severdigheter og kunst/ kultur av forskjellig slag er byen en shoppingby av de helt store, alle de store designerene er selvsagt representert med flere butikker hver, og det finnes jo all verdens andre, og billigere shoppingmuligheter også.
Varemagasinet KaDeWe på Wittenbergerplatz er en stor opplevelse, og gourmetfloor i 6 etg vil jeg betegne som verdens 8. underverk. Der kunne jeg gå i 1 uke uten å bli lei. KaDeWe er det største varemagasinet i Europa og går Harrods en høy gang! I går spiste jeg lunch med østers og champagne på gourmetfloor, da følte jeg meg ganske nærme himmelen :-))
Italia 043
Hotellet vi bor på vil jeg absolutt anbefale. Det heter hotel Mondial, har 4 stjerner og ligger i Kurfürstendam 47 (Kudam 47), midt i shoppingstrøket. Det tar 2 minutter å gå til alle de store designerene. De ligger på rekke og rad alle sammen.  Rommet vårt på hotellet er nydelig rett og slett med flotte møbler i flammebjørk.
Italia 050
Italia 052
Det er også sauna og et lite svømmebasseng her. Restaurant og bar med koselig uteservering finnes selvsagt. Veldig koselig personale gjør jo at oppholdet blir enda bedre. Jeg kommer helt klart til å bo på dette hotellet ved fremtidige besøk i Berlin også :o))

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “En snartur i Berlin”

 • Heisann, deilig med en helgetur. Det høres ut til å være fint i Berlin, kunne godt tenke meg en tur dit selv også. Det er forresten mange steder som jeg kunne tenke meg å dra til fra Rygge.

  Vi har vært en langhelg i Gøteborg nå, sammen med et vennepar og vi har hatt det riktig koselig. Idag har vi 40 års bryllupsdag, så det ble litt feiring i helga, Unni 😉

 • Ja, dette var et turtips som jeg skal notere meg. Vi har vært en uke i Gamla stan nå og alt var topp, men jeg ønsket meg yngre føtter, hehe. Det tar på å være turist.

 • Hesan Unni og Hege! Tenk at du har vært gift med samme mann i 40 år,Unni, det er jammen en stor prestasjon! Selv feiret jeg og Mannen sølvbryllup i påsken, vi feiret det på safari i Kenya. Virkelig helt fantastisk. Vi skal tilbake i februar på en ny safari med meg som reiseleder faktisk. 4 plasser ledig, interessert kanskje?
  Gøteborg er også en koselig by, og den ligger jo så beleilig til også. Håper dere hadde det fint.
  En tur til Berlin er absolutt å anbefale, det har jo virkelig blitt in-byen i Europa nå. Har skrevet om besøket på gourmetfloor på matbloggen http://mammaskokebok.blogspot.com/2010/08/gourmetbesk-i-berlin.html
  Tror jeg skal skrive litt om arkitekturen på Kofferten, men vet ikke helt. På mandag rekker jeg ikke å skrive på begge bloggene så ofte for da begynner desverre jobben igjen.
  Og Hege, Stockholm er jo også helt fantastisk. Det er virkelig en by jeg er glad i og har besøkt massevis av ganger. Og Gamla Stan, det finnes vel ikke noe mer sjarmerende :o)). Og yngre ben og føtter hadde vært bra, det er jeg helt enig i. Det hadde vært fint i Berlin også :o))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *