Matfråtsing på Sicilia

Mat og drikke er alltid viktig for oss, men kanskje enda viktigere i feriene enn ellers i året. For tiden ferierer vi i Syd-Italia og på Sicilia. Der lever vi Herrens glade dager på alle måter. Det er lange frokoster med deilig mat, virkelig laaange luncher med både antipasti, primi piatti og secundo piatti og gjerne god vin til, og til slutt middag med flere ulike retter som gjerne avsluttes med en limoncello eller lignende. Jeg eser ut for hver dag som går.
Før vi reiser på ferie, enten det er lange eller korte, sjekker vi alltid ut restauranttilbudet dit vi skal. Her vil jeg absolutt anbefale Tripadvisor som jeg bare har positiv erfaring med, enten det gjelder hoteller eller restauranter. Her på Giardini Naxos på Sicilia fant vi den perlen vi bor på ved hjelp av Tripadvisor, dette hotellet vil jeg ta for meg i et annet innlegg. Men altså restaurantene, vår favoritt har blitt fiskerestauranten Pippo Lupo di Mare som er rangert som nr 2 på Tripadvisor. Vi hadde aldri funnet frem til verken hotellet eller restaurantene uten TA.
Her nede er det et eldorado for fisk- og sjømatelskere som meg. Jeg kan slurpe i meg østers til 3 Euro per stk, noe som faktisk er veldig billig. Masse blodfersk fisk og annet fra havet finnes selvsagt også. All verdens pasta og pizza med ulikt fyll må jo også prøves. I går hadde jeg linguine med sjøpinnsvin som jeg vil karaktisere som litt merkelig. Dessuten har jeg spist verdens aller beste tiramisu her, det er jeg faktisk helt sikker på .
Litt antipasti på terrassen:
Italia 030
Linguine med hummer:
Italia 046
“Fiskesuppe” med masse fisk og skalldyr og lite kraft
Italia 047
En liten lunchsalat som selvsagt smakte nydelig
lunch1
En av mine absolutte favoritter gjennom mange år, Spaghetti Vongole
lunch3
Også en deilig pastarett tilsatt blant annet tomater og parmesan
lunch4

Min favoritt, østers
østers4
Blodfersk fisk og skalldyr:
østers10
Verdens beste tiramisu:
Italia 048
Og kanskje verdens beste rosévin:
torsdag1
Ciao!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *