Fine Taormina ved foten av Etna

Da vi for noen dager siden var på Sicilia besøkte vi også fjellbyen Taormina som ligger rett under vulkanen Etna. Rett nedenfor ligger badebyene på rekke og rad, blant annet Giardini Naxos der vi bodde.

taurmina5

Taormina er en labyrint med smale, trange gater og hårnålssvinger. På den ene siden er det loddrette stup og på den andre går det loddrett oppover. Byen er som et prospektkort, helt nydelig.

taurmina4

Her var det også gode shoppingmuligheter med en del bra butikker. Jeg kjøpte meg 3 par sko og 1 veske her. Restaurantene ligger på rekke og rad så det er bare å velge og vrake. Selvsagt kryr det av turister i byen og det er vanskelig å finne parkeringsplass. Jeg anbefaler derfor å benytte bussen som går flere ganger i timen fra bl.a. Giardini Naxos. Vi kjørte bil og det kostet oss 78 Euro i parkeringsgebyr! :o(

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *