Til Pizzo for å spise is

Nå har vi vært her i Calibrien noen dager. Calibrien ligger så langt syd som det er mulig å komme i Italia, rett innenfor Sicilia. Vi skal også noen dager til Sicilia i løpet av denne ferien, det blir neste uke. Det som er litt dumt her er at det ikke er trådløst nett på rommene, noe jeg faktisk hadde regnet med. Imidlertid er det en internettsone ved resepsjonen, men hvem orker å sitte der? Skal gå dit en tur i morgen å få sjekket litt Facebook, Twitter osv. Heldigvis for Live Writer som gjør at jeg enkelt og greit kan skrive innlegg til bloggen uten å være på nett. Da tar jo publiseringen 0 time.
pizzo2

Men i dag har vi altså vært i Pizzo. Pizzo er hjembyen til den isen som er blitt kåret til verdens beste: Tartufo, så issmaking stod selvsagt på programmet for utflukten vår. Pizzo var en nydelig liten by, typisk søreuropeisk  med smale, trange gater, blomster, bratte trapper etc. På torvet lå iskrembarene på rekke og rad  så det bød ikke på problemer å få en smak av herligheten. isbar

Problemet var bare at jeg var så mett at jeg ikke orket tanken på is en gang. Så isutflukten ble uten is for mitt vedkomne. Mannen min spiste i alle fall og var mer enn fornøyd. Min mangel på inntak av is fører imidlertid til en ny utflukt til Pizzo, og det er vi fornøyd med begge to:-)
pizzo1
Nedenfor noen bilder fra Pizzo:
pizzo9 pizzo4
pizzo6
pizzo3
Jeg trålet noen butikker av typen gullsmed, og endte opp med en sommerklokke jeg har ønsket meg lenge. Klokken er en Haurex, et italiensk merke. Er veldig fornøyd med den i alle fall.
pizzo7
Ciao!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *