Deilige hamburgere


Disse burgerne er kjempegode og enkle å lage siden jeg har brukt karbonadedeig og ikke malt kjøttet selv.

Oppskriften på hamburgerbrødene har jeg funnet hos Trine, og de smaker deilig

Man kan si at disse burgerne har voksen smak så det er mulig de ikke passer så godt til små barn siden de er såpass krydret. Men man kan jo bare kutte ut chilien. Osten på toppen kan man også skifte ut siden jeg også her har brukt hovedsaklig litt skarpe oster.

Hamburgerbrød

hamburger3

4 dl lunkent vann

1 pk gjær

4 ss olivenolje

1/2 ts salt

1/2 ts sukker

1 egg

ca 700 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Løs opp gjæren i litt av vannet (fingervarmt)

Ta alle ingrediensene i bakebollen

Kjør kjøkkenmaskinen i min 5 minutter

Dekk bollen med plast og sett til heving ca 45 min

Ta degen ut på bakebordet og form 6-8 boller

Trykk dem flate og legg dem på stekebrettet

Dekk til og la dem etterheve ca 30 min

Pensle med vann og dryss på valmuefrø

hamburger1

Stekes ved 225 grader i 10-15 min eller til de har fått fin farge

Hamburgere

Bilde 007

Ca 500 g karbonadedeig

1 egg

2 sjalottløk, finhakket

1 kinesisk hvitløk, finhakket

1/2 rød chili, finhakket

1 dash worcestershiresauce

salt, pepper og litt timiankrydder

Fremgangsmåte

Bland karbonadedeig og krydder godt sammen og form 6-8 burgere

Stek ved middels varme til de har fått fin stekeskorpe

Legg dem i et ildfast fat

Legg ost oppå hver hamburger og vær gjerne litt kreativ her.

Jeg la chevre på to, brie på to og gorgonzola på to

hamburger6

Sett fatet i ovnen og stek ved 150 grader i 5-10 min eller til osten har smeltet

Poteter

potet4

Mandelpoteter – så mange du vil

Olivenolje

Maldonsalt

Timiankrydder

Pepper

Fremgangsmåte

Vask og børst potetene, men behold skallet på

Del hver potet i fire på langs

Hell litt olivenolje i et ildfast fat og legg potetbåtene oppi

Dryss på krydder

Ringle litt mer olivenolje over

Stekes ved 225 grader i ca 30 min eller til de har fått farge

Aioli:

aioli

2 eggeplommer

3 pressede hvitløkfedd

1 ss kapers

Chilipasta etter smak, ca 1-2 ts

1 ss hvitvin- eller sherryeddik

2 dl soyaolje

1 ss kaldt vann

Salt

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer,hvitløk, chilipasta, kapers og eddik i foodprosessoren og kjør det sammen

La maskinen gå mens du sper med olje.

Ta bare noen dråper om gangen og la maskinen gå en god stund mellom hver gang du sper. Aiolien skal bli tykk.

Når du er ferdig med oljen tilsetter du vann og salt mens maskinen fortsetter å gå.

Det må beregnes god tid mellom hver gang du tilsetter olje ellers vil aiolien skille seg

Dressing:

Bland 1/2 boks creme fraishe med litt majones og tilsett litt sweet chilisauce. That’s it.

Tilbehør og montering

Smør litt aioli på hamburgerbrødene

Legg på god salat

Legg hamburgeren oppå

Legg på en eller flere tomatskiver

litt dressing oppå tomatene

Topp med en skive sprøstekt bacon før du legger på toppen av hamburgerbrødet

hamburger9

Dette er virkelig digg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *