Disse burgerne er kjempegode og enkle å lage siden jeg har brukt karbonadedeig og ikke malt kjøttet selv.
Oppskriften på hamburgerbrødene har jeg funnet hos Trine, og de smaker deilig
Man kan si at disse burgerne har voksen smak så det er mulig de ikke passer så godt til små barn siden de er såpass krydret. Men man kan jo bare kutte ut chilien. Osten på toppen kan man også skifte ut siden jeg også her har brukt hovedsaklig litt skarpe oster.
Hamburgerbrød
4 dl lunkent vann
1 pk gjær
4 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1 egg
ca 700 g hvetemel
Fremgangsmåte:
Løs opp gjæren i litt av vannet (fingervarmt)
Ta alle ingrediensene i bakebollen
Kjør kjøkkenmaskinen i min 5 minutter
Dekk bollen med plast og sett til heving ca 45 min
Ta degen ut på bakebordet og form 6-8 boller
Trykk dem flate og legg dem på stekebrettet
Dekk til og la dem etterheve ca 30 min
Pensle med vann og dryss på valmuefrø
Stekes ved 225 grader i 10-15 min eller til de har fått fin farge
Hamburgere
Ca 500 g karbonadedeig
1 egg
2 sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 dash worcestershiresauce
salt, pepper og litt timiankrydder
Fremgangsmåte
Bland karbonadedeig og krydder godt sammen og form 6-8 burgere
Stek ved middels varme til de har fått fin stekeskorpe
Legg dem i et ildfast fat
Legg ost oppå hver hamburger og vær gjerne litt kreativ her.
Jeg la chevre på to, brie på to og gorgonzola på to
Sett fatet i ovnen og stek ved 150 grader i 5-10 min eller til osten har smeltet
Poteter
Mandelpoteter – så mange du vil
Olivenolje
Maldonsalt
Timiankrydder
Pepper
Fremgangsmåte
Vask og børst potetene, men behold skallet på
Del hver potet i fire på langs
Hell litt olivenolje i et ildfast fat og legg potetbåtene oppi
Dryss på krydder
Ringle litt mer olivenolje over
Stekes ved 225 grader i ca 30 min eller til de har fått farge
Aioli:
2 eggeplommer
3 pressede hvitløkfedd
1 ss kapers
Chilipasta etter smak, ca 1-2 ts
1 ss hvitvin- eller sherryeddik
2 dl soyaolje
1 ss kaldt vann
Salt
Fremgangsmåte
Ha eggeplommer,hvitløk, chilipasta, kapers og eddik i foodprosessoren og kjør det sammen
La maskinen gå mens du sper med olje.
Ta bare noen dråper om gangen og la maskinen gå en god stund mellom hver gang du sper. Aiolien skal bli tykk.
Når du er ferdig med oljen tilsetter du vann og salt mens maskinen fortsetter å gå.
Det må beregnes god tid mellom hver gang du tilsetter olje ellers vil aiolien skille seg
Dressing:
Bland 1/2 boks creme fraishe med litt majones og tilsett litt sweet chilisauce. That’s it.
Tilbehør og montering
Smør litt aioli på hamburgerbrødene
Legg på god salat
Legg hamburgeren oppå
Legg på en eller flere tomatskiver
litt dressing oppå tomatene
Topp med en skive sprøstekt bacon før du legger på toppen av hamburgerbrødet
Dette er virkelig digg!