Tropea, løk-is og pizza

I går tok vi toget til nydelige Tropea, ca 50 minutter fra der vi bor. Byen beskrives som en idyllisk perle, og det er jeg i grunnen helt enig i. Tropea er kjent for sin løk-is, altså is som er smakssatt med rødløk. Det er vel ingen steder de spiser så mye rødløk som her nede, så det blir på en måte naturlig at de bruker den til is også.
Italia 011

Det var imidlertid ikke overalt de hadde den så vi måtte spørre oss frem. Som ventet orket jeg ikke is i Tropea heller, men jeg smakte på mannen min sin. Smaken var slett ikke så ille, men det blir neppe noen favoritt.
Italia 031

Ellers måtte vi selvsagt smake pizzaen på en veldig koselig trattoria. Den var også med rødløk og smakte deilig.
Italia 023

Antipasti fra havet var nydelig.
Italia 018

Og når jeg fikk et glass limoncello etter maten var jeg svært fornøyd.
Italia 025

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Tropea, løk-is og pizza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *