Denne retten er så god at det er lett å forspise seg! Mannen min og jeg spiste nøyaktig dobbelt så mye som vi hadde tenkt.
Hoisinsauce er kjempefint til marinering, det kan jeg absolutt anbefale. Har brukt det til kylling også, det ble knallgodt
Hoisinsauce så kan enkelt forklares som det kinesiske svaret på barbequesauce. Den er mørk på farge og har en ganske kraftig smak. Man finner den i de fleste dagligvarebutikker.
Ingredienser
Ca 2 kg spareribs
Marinade:
2 dl balsamico
2 dl olivenolje
6 finhakkede hvitløkfedd
2 finhakkede sjalottløk
2 dl soyasaus
2 ss søt chilisaus
1 glass hoisinsauce
saft av 1 lime
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til marinaden, men bruk bare halvparten av hoisinsaucen
Legg spareribsen oppi marinaden og la det ligge i kjøleskapet i ca 1 døgn
Pass på at alt kjøttet er dekket av marinaden
Vend kjøttet i marinaden noen ganger
En times tid før kjøttet skal stekes/ grilles smøres resten av hoisinsaucen over
Stek kjøttet ca 1 time i ovnen, det skal “falle fra hverandre”.
Jeg serverte dette med råstekte amandinepoteter og en god salat.