Aubergine med parmesan/Melanzane alla Parmigiana

aubergine 17

Denne retten er nesten en nasjonalrett i Italia. Napolitanerne regner seg som opphavsmenn til retten, mens de som bor i nord mener den oppstod hos dem. Sicilianerne sier det samme, og alle påstår selvsagt at deres oppskrift er den beste. Denne retten er en ren vegetarrett, og hovedingrediensen er, som navnet sier, auberginer. Ettter at jeg ba folk komme med ønsker på Facebooksiden til bloggen var retter med aubergine et ønske, så her kommer kanskje den mest kjente av dem alle.

Husk at dette er en ren vegetarrett, ikke fall for fristelsen å tilsett kjøtt eller fisk, da blir retten en helt annen og italienerne blir ikke blide om de får høre om det ;o) Man kan imidlertid servere denne retten som tilbehør til biff for eksempel, men det er ikke vanlig.

For å få den aller beste smaken ligger, som alltid, “hemmeligheten” i gode råvarer!

Det er mange oppskrifter på denne retten, men denne har jeg hentet fra en roman. Det er vel ikke det vanligste stedet å hente oppskrifter, men i boken The italian Wedding  av Nicky Pellegrino er det faktisk en del oppskrifter som er morsomme å prøve.

Ingredienser 4 personer

aubergine 1

  • 2 auberginer
  • 1 løk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts vineddik
  • 1-2 glass italienske tomater
  • 2 egg
  • hvetemel
  • salt og pepper
  • frisk basilikum
  • masse revet parmesan
  • litt revet mozarella
  • god olivenolje, helst italiensk
  • litt vegetabilsk olje

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær auberginene i skiver, ikke for tykke og ikke for tynne
  • Strø salt på dem og legg dem i et dørslag en times tid, slik at de får rent av seg

aubergine 3

  • Så vasker du vekk saltet med kaldt vann og klapper dem tørre med et rent håndkle eller papirhåndklær

aubergine 6

 

Så lager du napolitanasausen:

  • Hakk en løk i små terninger
  • Surr den i olivenolje til den er myk, men ikke brun

aubergine 4

  • Hell glasset med tomater oppi
  • Tilsett et par never basilikum

aubergine 5

  • Tilsett salt og pepper
  • La det hele småkoke i 20 minutter

Aubergineskivene:

  • Visp eggene sammen med litt salt og pepper
  • Vend aubergineskivene i mel

aubergine 7

  • Dypp dem deretter i de sammenvispede eggene

aubergine 8

aubergine 9

  • Stek skivene på svak varme i vegetabilsk olje til de er gyldne

 

Steking:

  • Sett ovnen på 180 (varmluft) eller 200 grader Over- og undervarme)
  • Legg de stekte aubergineskivene lagvis med napolitanasausen og masse parmesan i en ildfast form, ikke mer enn 4 lag

aubergine 10

aubergine 11

aubergine 12

aubergine 13

aubergine 14

aubergine 15

  • Start og slutt med auberineskiver
  • Dryss revet  mozarella på toppen

aubergine 16

  • Stek i forvarmet ovn i ca 30-40 minutter

aubergine 18

Pass på å lage så mye at du har rester tl neste dag.  Akkurat som en del andre matretter smaker denne retten enda bedre dagen etter.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.