Besøk hos Bodega Bonavista i Barcelona

DSC01685

Når jeg er i utlandet synes jeg alltid det er morsomt å treffe nordmenn som på en eller annen måte har levd ut drømmen sin, brutt opp fra Norge og bosatt seg et annet sted i verden. Denne gangen traff jeg en slik nordmann i Barcelona.

La meg få presentere Christopher Grenness som eier vin- og gourmetbodegaen Bodega Bonavista i Barcelona. Christopher er utdannet statsviter og har jobbet mye i utlandet og blant annet bodd 6 år i San Fransisco. For 10 år siden hoppet han av karusellen for å leve ut drømmen, og driver nå sin egen gourmetbodega i Barcelona. Som han selv sier: Nå tjener jeg halvparten av det jeg gjorde før, men er dobbelt så lykkelig.

Bonavista1

Jeg traff Christopher via matbloggen min og han ba meg stikke innom når jeg kom til Barcelona igjen. Så da jeg var i Barcelona i mai gjorde jeg nettopp det, og tok med meg mannen min og en kamerat. Vi ble tatt godt imot og fikk smake på både vått og tørt.

DSC01701

Christopher er vinekspert og gourmet og har en rekke gode viner i bodegaen og han arrangerer også vinsmakinger for de som ønsker. Videre har han mye annet snadder; skinker, pølser, posteier med mer.

Bonavista2

Bonavista3

Mens vi var der var det et jevnt sig av kunder som kom innom for å skaffe seg kvalitetsvin og annet snadder til helgen, og jeg merket meg at Christopher snakker like godt catalansk som spansk.

Bonavista4

Bonavista5

Knivsliperen stakk også innom en tur, og jeg må si jeg skulle ønske det fantes sånne i Norge også. Han kom på mopeden sin med slipemaskinen på baksetet, tok med seg knivene, slipte dem og reiste videre til neste kunde. Herlig.

DSC01697

Christopher kan gi mange gode råd om det meste i Barcelona, og han er glad for å få besøk av nordmenn. Så kommer du til Barcelona, ikke nøl med å stikke innom. Han holder til i Bonavista nr 10, rett ovenfor Diagonal/Paseo de Gracia- krysset, ikke langt fra Placa de Cataluna.

Åpningstider og annen informasjon finnes på hjemmesiden.

DSC01692

Bildene 2-6 er tatt av Christopher, og jeg har hans tillatelse til å bruke dem i dette innlegget.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *