To rom og kjøkken i Trondheim

Når vi er ute og reiser leser jeg alltid på Tripadvisor for å finne frem til gode restauranter. Jeg stoler så klart mer på gjestenes tilbakemeldinger enn på restaurantenes egenreklame. Derfor er jeg nesten avhengig av Tripadvisor både når det gjelder restauranter og hotell. Innimellom legger jeg også inn mine egne anmeldelser der. Det var også slik jeg fant frem til To rom og kjøkken da vi skulle til Trondheim.

Restauranten ligger i Carl Johans gate 5, midt i sentrum og er lett å finne frem til. Det første man møter når man kommer inn er baren. Her har de også et tilbud for de som ønsker en rask matbit uten å bruke for mye penger på det.

Jeg siterer litt av deres omtale av seg selv:

“Stedet eies og drives av tre lidenskapelige mat- og vinpersonligheter. Roar Hildonen, restauratør med 25 års erfaring og har eid og drevet flere av Trondheims mest kjente restauranter. Han er også tidligere Norges- og Verdensmester i Cocktail, samt Norges eneste innehaver av John Whyte Memorial Trophée. I tillegg er det Alexander Skjefte, innehaver av Young Somilier-prisen og utdannet vinkelner, samt Ole-Erik Holmen Løkken, Norgesmester i Kokke-NM i 2001. Restauranten legger stor vekt på ferske trønderske råvarer tilberedt på middelhavs vis og med en bar med topp internasjonal standard.”

OK, tenkte jeg, her må de ha gode coctailer. Jeg drikker svært sjelden coctails selv, men mannen min gjør det innimellom. Og siden han er akevittgal ville jeg bestille en coctail med akevitt til ham. Med mine “forhåndsstudier” er jeg relativt godt kjent med hva restaurantene tilbyr, så jeg bestilte en “Oj” Denne drinken hadde blitt komponert til Trøndersk Matfestival i 2006 og hele oppskriften var lagt ut på nettet. Litt spesielt var det jo at bartenderen ikke visste hvordan den ble laget. Jeg fortalte ham at han bare kunne gå inn på hjemmesiden og finne oppskriften der, og det gjorde han og mannen min fikk akevittcoctailen sin 🙂

torom1

Den lages forresten slik:

3 cl Lysholm linje akevitt
2 cl Chambord likør
6 bringebær, ferske eller frosne fra Trøndelag
2 cl frisk sitronjuice
1 dash sukkerlake
Sprite eller 7-Up

Bringebær og sukkerlake muddles sammen i bunnen av shakeren. Fyll deretter i akevitt, likør og sitronjuice. Det hele shakes med kust is, helles usilt over i et stort glass og toppes med Sprite eller 7-Up.

Men det var jo egentlig maten jeg skulle fortelle om i dette innlegget.

Som forrett valgte jeg kamskjell fra Frøya stekt i gårdssmør og servert med blomkålkrem, sultanrossinpuré, blomkålcouscous og sitrusvinaigrette. Dette smakte helt fantastisk, kanskje det beste kamskjellet jeg har smakt. Men det var bare et eneste kamskjell, det synes jeg var for lite når det tross alt kostet 165 kr.

torom2

Mannen min valgte aspargessuppe med posjert egg og muskatskum. Han var veldig fornøyd med den, jeg synes den smakte litt lite.

torom3

Hovedretten min var stekt breiflabb servert med spinat, vårgulrøtter, kalvesjy og potetpuré, og jeg må bare si at dette var nydelig! Fisken smeltet i munnen og var akkurat slik jeg vil ha den. Passet veldig bra med kalvesjy til breiflabben, det hadde jeg ikke smakt tidligere.

torom5

Mannen min valgte bouillabaisse av  dagens fangst. Også han var meget fornøyd.

torom6

 

Dessverre orket ingen av oss dessert, det var mye godt å velge mellom.

Måltidet var absolutt en “höjdare” og To rom og kjøkken inngår nå som en restaurant vi vil besøke ved fremtidige Trondheimbesøk.Anbefales på det varmeste. Men husk å bestille bord på forhånd!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *