Denne retten virker kanskje litt “smør på flesk” med både hummer og kongekrabbe. Men hvorfor ikke bare det smaker godt?
Retten smakte selvsagt nydelig, det måtte den jo gjøre med slike råvarer.
Det er ingenting i veien for å bruke andre skalldyr heller, det som er litt spesielt her er å fylle agurken. Retten egner seg godt som forrett, men kan også brukes som hovedrett. Fritt valg med andre ord.
Ingredienser:
Kongekrabbe, ca 150-200 g renset
1/2 rød chili
1 ts finrevet fersk ingefær
3-4 ss creme fraishe
litt finhakket sitronmelisse
saft av 1/2 lime
1/4 finhakket purre
Slangeagurk
1/2 hummer per person
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Del agurken i 4 og skrell den
Kok opp vann og legg agurken i vannet i ca 30 sekunder
Ta ut agurken og legg den i kaldt vann
Rens og findel kongekrabben
Bland kongekrabben med de øvrige ingrediensene
Hul ut agurken ca 2/3 ned
fyll krabbeblandingen i agurken.
del hummeren i to og hell over litt smeltet smør
anrett på tallerken sammen med agurken
legg gjerne litt av krabbeblandingen på hummeren også