Hummer med kongekrabbe

Denne retten virker kanskje litt “smør på flesk” med både hummer og kongekrabbe. Men hvorfor ikke bare det smaker godt?

Retten smakte selvsagt nydelig, det måtte den jo gjøre med slike råvarer.

Det er ingenting i veien for å bruke andre skalldyr heller, det som er litt spesielt her er å fylle agurken. Retten egner seg godt som forrett, men kan også brukes som hovedrett. Fritt valg med andre ord.

 

Ingredienser:

Kongekrabbe, ca 150-200 g renset

1/2 rød chili

1 ts finrevet fersk ingefær

3-4 ss creme fraishe

litt finhakket sitronmelisse

saft av 1/2 lime

1/4 finhakket purre

Slangeagurk

1/2 hummer per person

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Del agurken i 4 og skrell den

Kok opp vann og legg agurken i vannet i ca 30 sekunder

Ta ut agurken og legg den i kaldt vann

Rens og findel kongekrabben

kongekrabbe

Bland kongekrabben med de øvrige ingrediensene

Hul ut agurken ca 2/3 ned

agurk

fyll krabbeblandingen i agurken.

del hummeren i to og hell over litt smeltet smør

anrett på tallerken sammen med agurken

legg gjerne litt av krabbeblandingen på hummeren også

hummer3

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.