Det beste jeg vet er det som lever i havet. Det kan være østers, blåskjell, reker, krabber, det aller meste egentlig. Dessverre er mannen min litt allergisk for den type mat så jeg lager det ikke så ofte som jeg gjerne ville. Jeg gidder jo vanligvis ikke å lage to forskjellige middagsretter. Men en gang i året lager jeg to middager i alle fall, det er da mannen min får stekt makrell. For selv om jeg elsker det meste fra havet så er ikke makrell blant dette, jeg klarer ikke smaken. For noen dager siden fikk altså mannen min sitt årlige makrellmåltid mens jeg laget meg disse nydelige blåskjellene.
Ingredienser:
1 nett levende blåskjell eller mer (1 nett holder vanligvis til 2 personer)
1/4 flaske tørr hvitvin
2 dl vann
1 fiskebuljongterning
2 finhakkede sjalottløk
1 finhakket rød chili uten frø
3 fedd finhakket hvitløk eller mer
1 neve finhakket persille
3 dl kremfløte
salt og pepper
litt chilisaus
Fremgangsmåte:
Vask og skrubb skjellene i kaldt vann
Kast de som ikke lukker seg når du banker lett på dem
Kok opp vin, vann, løk, chili, hvitløk, persille og buljongterning
Rist på gryten
Skru ned varmen og la det syde 3-4 minutter til skjellene åpner seg
Hell blandingen gjennom en sil over i en bolle
Kast evt skjell som ikke har åpnet seg
Hell kraften tilbake i kjelen og la den koke inn ca 5 minutter for å intensivere smaken
Hell i kremfløten og la det koke noen minutter
Når sausen begynner å tykne helles blåskjellene i
Rist på kjelen så sausen dekker skjellene
Serveres direkte fra gryten med godt brød til
Og dette spiste jeg:
Mens mannen min fikk dette, stakkar:
Hehehe, stemmer for din middag, ja. Jeg skal lage det i dag, bortsett fra at jeg ikke har hvitvin i huset. En skandale, egentlig.