Blåskjellfavoritt

Det beste jeg vet er det som lever i havet. Det kan være østers, blåskjell, reker, krabber, det aller meste egentlig. Dessverre er mannen min litt allergisk for den type mat så jeg lager det ikke så ofte som jeg gjerne ville. Jeg gidder jo vanligvis ikke å lage to forskjellige middagsretter. Men en gang i året lager jeg to middager i alle fall, det er da mannen min får stekt makrell. For selv om jeg elsker det meste fra havet så er ikke makrell blant dette, jeg klarer ikke smaken. For noen dager siden fikk altså mannen min sitt årlige makrellmåltid mens jeg laget meg disse nydelige blåskjellene.

Ingredienser:

1 nett levende blåskjell eller mer (1 nett holder vanligvis til 2 personer)

1/4 flaske tørr hvitvin

2 dl vann

1 fiskebuljongterning

2 finhakkede sjalottløk

1 finhakket rød chili uten frø

3 fedd finhakket hvitløk eller mer

1 neve finhakket persille

3 dl kremfløte

salt og pepper

litt chilisaus

Fremgangsmåte:

Vask og skrubb skjellene i kaldt vann

Kast de som ikke lukker seg når du banker lett på dem

Kok opp vin, vann, løk, chili, hvitløk, persille og buljongterning

Rist på gryten

Skru ned varmen og la det syde 3-4 minutter til skjellene åpner seg

Hell blandingen gjennom en sil over i en bolle

Kast evt skjell som ikke har åpnet seg

Hell kraften tilbake i kjelen og la den koke inn ca 5 minutter for å intensivere smaken

Hell i kremfløten og la det koke noen minutter

Når sausen begynner å tykne helles blåskjellene i

Rist på kjelen så sausen dekker skjellene

Serveres direkte fra gryten med godt brød til

Og dette spiste jeg:

Bilde 007

Mens mannen min fikk dette, stakkar:

makrell1

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Blåskjellfavoritt”

  1. Hehehe, stemmer for din middag, ja. Jeg skal lage det i dag, bortsett fra at jeg ikke har hvitvin i huset. En skandale, egentlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *