Posjert egg med røkelaks


I dag stod jeg opp lenge før de andre i heimen fordi jeg skulle reise på workshop med venner som også er involvert i organisasjonene Hjelp til selvhjelp i Afrika og Flamingosafari. Vi skulle blant annet jobbe med temaet meaningful schoolproject, gå gjennom hjemmesidene, planlegge safarier med mer. Men altså, jeg stod opp før alle andre.
Først brygget jeg en kanne med min favoritt-te, grønn eple- og kanelte. Deretter laget jeg et deilig smørbrød (synes jeg selv i alle fall). Det bestod av en skive av mitt hjemmebakte solsikkebrød med røkelaks. Oppå røkelaksen la jeg en skje med ertepuré (rester fra middagen kvelden før), og på toppen la jeg et posjert egg. Jeg dryppet smeltet smør over egget og drysset på havsalt.
Når det gjelder det posjerte egget så har jeg laget finere egg tidligere, men det ble helt OK dette også. Jeg synes posjert egg er nydelig, og det er slett ikke så vanskelig å lage som mange tror.

  • Bruk mest mulig ferske egg
  • Knekk egget i en kopp, plommen må være hel
  • Kok opp vann tilsatt salt og et par spiseskjeer nøytral eddik
  • La vannet fosskoke
  • Hell egget raskt oppi vannet
  • La det fosskoke ca 4-5 minutter
  • Ta opp med hullsleiv og skyll raskt i kaldt vann
  • Legg det på et husholdningspapir så det renner av

Så enkelt er det altså
frokost2
Enjoy

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *