Hvis man skal starte helt fra bunnen av med denne oppskriften så tar det litt tid å lage den, men jeg hadde sitronisen klar på forhånd. Den hadde vi hatt som dessert på julaften og restene stod i fryseren. Oppskriften til den finner dere HER.
Vaniljeisen lager jeg på denne måten:
Ingredienser:
1/2 liter kremfløte
3 eggeplommer
125 g sukker
1 vaniljestang
Fremgangsmåte
Hell fløten i en gryte og varm den opp, men ikke la den koke.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha stang og frø i fløten.
Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis og ha i 2 ss av den varme fløteblandingen. Rør godt.
Hell eggedosisen i en tynn stråle ned i fløten mens du rører. Rør i blandingen til den tykner litt.
Avkjøles. Ta ut vaniljestangen.
Kjør blandingen i ismaskinen til isen er ferdig.
Bland sitronisen sammen med vaniljeisen og kjør dette sammen i foodprosessoren.
Sett i fryseren, men ta den ut ca 15 min før den skal spises:
Jeg serverer isen med bringebærcolis som jeg lager ved å koke sammen bringebær, sukker og litt vann. Siler gjennom en sikt så sausen skal bli glatt.
Lettvint utgave
Bland sitronisen sammen med Mövenpick vaniljeis i stedet for å lage den selv.