Sirocco, på byens tak i Bangkok

bangkok3

I februar 2012 skal jeg på en tur rundt i Sør-øst-Asia. Et av stedene vi skal innom er Bangkok, en by jeg er veldig begeistret for. Her har jeg tidligere spist fantastisk mat på den fantastiske restauranten Sirocco, i friluft 63 etasjer over bakken med 360 graders panoramautsikt over byen. Sirocco ligger i hotellkomplekset Lebua State Tower, og er en av verdens mest eksklusive skybarer.  Maten var fantastisk, servicen var fantastisk og utsikten kan dere jo bare forestille dere. Prisene er nesten like høye som skyskraperen etter thailandsk målestokk, dvs at de ligger omtrent på norsk nivå. Jeg gleder meg virkelig til å spise der igjen. Restauranten er ingen turistfelle, dette er nok mest en restaurant for rike asiatere.

Fikk lyst til å anbefale denne restauranten, Bangkok er jo ikke så langt unna lenger – med direktefly fra Oslo 5 ganger per uke.

Vårt minne fra forrige besøk i 2009:

Vi tok taxi til Bangkoks definitive luksusmåltid – bestilt på nett før vi forlot Norge, og bekreftet med telefon fra restauranten tidligere samme dag. Taxien slet litt med både å forstå hvor vi skulle samt å finne frem til restaurant Sirocco, på taket i 64 etasje i  Bangkoks høyeste bygg, men til tross for plunderet ble regningen ikke over 20 NOK… Det var en fantastisk opplevelse å ”komme anstigende” trappetrinnene ned fra heisen med hele det nattlige Bangkok for våre føtter. Merkelig nok var ikke høydeskrekken så fremtredende som man skulle tro. Ansatte har de mange av i Thailand… Bl.a. 2-3 ansatte som stod i trappen bare for å passe på at vi ikke snublet. Hvor mange kelnere vi egentlig hadde aner jeg ikke – men mange var det.

bangkok10b

bangkok12b

Maten var egentlig ikke avskrekkende dyr (for oss fra Norge), og vinprisene kanskje egentlig ikke heller, men de startet på ca. kr. 600 og steg derfra laaaaaaaangt oppover…. Virkelig fantastisk nydelig og delikat mat. Definitivt en av våre største middagsopplevelser – om ikke den største. Regningen nærmet seg 3.000 NOK – men var verdt det.

bangkok4

bangkok5

bangkok7

bangkok6b

bangkok9b

Det var også en opplevelse å besøke Asias antagelig kuleste og hippeste bar samme sted, med masse ”beautiful people” rundt oss. Fruernes to drinker kostet til sammen ca. 400 NOK. Men – det må jo koste noe å kunne spytte cocktailbæret 64 etasjer rett nedover fra der man henger over rekkverket… Fikk omsider taxi hjem igjen også.

bangkok2

bangkok11b

Et besøk på denne restauranten anbefales på det sterkeste, men husk at du må bestille på forhånd. Du må også garantere med kredittkortet ditt. Møter du ikke opp trekker de 100 USdollar og du må bekrefte bestillingen samme dag som du skal dit.

Adresse: The Dome at lebua, 1055 Silom Road
Åpningstider: 18.00
01.00

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *