Gretas trekantrundstykker

Jeg får ofte inspirasjon fra andre blogger. Denne gangen fikk jeg lyst til å bake trekantrundstykker som jeg fant oppskriften til på Homemaker. Silje, som er damen bak Homemaker, hadde funnet oppskriften på en annen blogg, Gretas Hobby. Men det var visst Gretas mann, T, som egentlig stod bak oppskriften.

Det gikk helt greit å bake disse rundstykkene selv om jeg syntes det var noe ordentlig “træl” å lage trekantene. Men det var ikke verre enn at jeg gjorde det. Hvis man ikke gidder kan man jo bare lage “vanlige” runde rundstykker.

Jeg fulgte oppskriften nesten til punkt og prikke, men de var utsolgt for linfrø i butikken så da kompenserte jeg med mer gresskarkjerner og solsikkefrø i stedet. Jeg savnet at det ikke var oppgitt i oppskriften hvor mye hvetemel som skulle brukes, man skulle ta “passe” stod det. Men jeg visste ikke om det var 2 dl eller 10 dl før jeg begynte, jeg er ikke så vant til å bake. Det viste seg at det i alle fall var over 10 dl.

Ingredienser:

Ein liten neve gresskarkjerner
en stor neve solsikkefrø
(en liten neve linfrø)- jeg kuttet ut disse
3 1/2 dl melk
3 1/2 dl vann
2 pakker tørrgjær
2 ts salt
3 ss cottage cheese naturell
1 egg
1 ss olivenolje
3 dl sammalt hvete grov
resten hvetemel til passe deig (noe over 10 dl). Når deigen slipper bollen er den passe.

Fremgangsmåte:

Kok opp væsken med linfrøene i.

Hakk gresskarkjernene og ha dem og solsikkefrøene i væsken etter at den har kjølt seg ned litt.

Når væsken har ca kroppstemperatur helles den i bakebollen og gjæren røres ut.

Tilsett cottage cheesen, oljen og det sammenpiskede egget.

Tilsett alt det tørre

Elt deigen til den er passe. Jeg eltet ca 10 min i kjøkkenmaskin. Den er passe når den slipper bollen.

Heves i ca 45 minutter under klede til den har fått omtrent dobbelt størrelse:
Ha deigen ut på bakebordet og klapp den flat eller bruk kjevle til å trykke med.

Skjær ut trekanter med et pizzahjul eller lignende og legg trekantene over på et stekebrett bakepapir

Etterhev dem i ca 30 min.

Pensle med en blanding av egg og melk og dryss på solsikkekjerner.

Stekes på ca 225 grader varmluft midt i ovnen

Avkjøles på rist med klede over

Denne oppskriften ga 45 rundstykker.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *