Jeg er ikke glad i å bake, men jeg fikk lyst til å prøve focaccia for å se om den hjemmebakte smakte like godt som Jacobs utvalgte. Tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på bloggen I just had to tell you so, men gjorde en del endringer.
Ingredienser 1 stor focaccia:
6 dl hvetemel eller 5 dl hvetemel og 1 dl durumhvete
1 pk tørrgjær
3 1/2 dl lunkent vann
1 ss flytende honning
Finhakket rosmarin
Oliven
Maldonsalt
Parmesan
Olivenolje
Fremgangsmåte:
Ha melet i bakebollen
Bland gjæren ut i ca 1 dl lunkent vann
Hell dette opp i melet og tilsett resten av væsken
Tilsett flytende honning
Tilsett ca 1 dl finhakket rosmarin
Elt i en kjøkkenmaskin 7-8 minutter
Hvis du elter for hånd må eltetiden fordobles
Tilsett litt mer mel eller vann hvis det er nødvendig. Deigen skal være lettt å arbeide med.
Sett deigen til heving ca 1 time
Etter heving tas deigen ut på melet bakebord og elt litt.
Kjevle ut deigen til en leiv på ca 30 x 30 cm og legg den over på en stekeplate med bakepapir.
Putt det du måtte ønske ned i deigen. Jeg skulle egentlig brukt sorte oliven, men det hadde jeg ikke. Brukte derfor grønne i stedet.
Dryss finhakket rosmarin og godt med maldonsalt over.
Pensle med mye god olivenolje. Jeg brukte ca 1 kaffekopp med olje.
Prikk deigen jevnt med fingeren..
Dryss til slutt revet parmesan over.
Etterhev i ca 20 minutter.
Stekes ved 225 grader med over- og undervarme i 15-20 minutter.
Avkjøles på rist.
Og som nevnt innledningsvis så ble denne focacciaen helt nydelig, luftig og saftig. Helt topp faktisk 🙂
Videoen nedenfor gir oppskrift på tomatfocaccia. Det skal jeg prøve neste gang.