Asiatisk lammeskank

014

Familien er veldig glad i lammekjøtt her i huset og lammeskank er en av favorittene. Hittil har den blitt servert på den tradisjonelle måten med rotgrønnsaker, men nå hadde jeg lyst til å prøve noe nytt.  Ikke fordi vi er blitt lei av den gamle oppskriften, men fordi det alltid er morsomt å prøve noe nytt. Oppskrift på  vår tradisjonelle lammeskank finnes HER.

Jeg begynte å lete etter litt uvanlige oppskrifter og  fant en oppskrift på Krydret lammeskank i et gammelt Maison Mat og Vin og tok utgangspunkt i den. Resultatet ble absolutt bra, men jeg synes den tradisjonelle oppskriften smaker bedre. Men man må jo teste ut nye ting, så derfor skal jeg snart lage ølbraiserte lammeskanker. Det har jeg forresten tenkt at mannen min skal få lage.

Ingredienser 4 personer:

  • 4 lammeskanker
  • 2 løk, hakket
  • 3 dl kokende vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts ras-el-hanout (dette er en marokkansk krydderblanding som jeg ikke fikk tak i)
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts spisskummen
  • Safran (tilpass mengden til fargen på rette)
  • Salt og pepper
  • 2 pakker tørkede aprikoser
  • 2 ss flytende akasiehonning
  • 2 never eller 1 potte frisk koriander
  • 1 pakke grønne, usaltede grovhakkede pistasjnøtter (kan utelates)

 

Fremgangsmåte:

  • Brun lammeskankene på alle sider

001

  • Ta kjøttet ut av pannen/ gryten og legg det over på et fat
  • Surr løken blank i gryten
  • Legg kjøttet tilbake i gryten
  • Hell på kokende vann
  • Tilsett kanel, ras-el-hanout, ingefær,spisskummen, safran, salt og pepper

002

  • La det syde på kokepunktet i 30-40 minutter

006

  • Tilsett aprikoser og honning
  • Klipp korianderstilkene tvert over i potten og knyt en hyssing rundt så det blir en bukett (spar litt til pynt)
  • Legg buketten i gryten

007

  • Legg på lokk og sett gryten inn i forvarmet ovn, 180 grader

009

  • La gryten stå i ovnen i ca 1 time
  • Ta gryten ut av ovnen, fisk opp korianderbuketten
  • Anrett kjøtt og aprikoser på en tallerken
  • Tilsett ønsket tilbehør som for eksempel ris, linser el.l.
  • Strø grovhakkede pistasjnøtter over og pynt med koriander

010

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on “Asiatisk lammeskank”

 1. Lagde denne i dag, og den ble veldig god! Men smakene er da mer marokkanske enn asiatiske?
  Jeg synes det ble for lite med bare 3 dl vann, den ble for tørr siden jeg ikke passet på underveis. Men smakene satt i kjøttet, løken og aprikosene, så det var veldig godt allikevel. Jeg lagde potetmos til, og det passet fint sammen.
  Kommer til å lage denne flere ganger. 🙂

 2. Du har ras-el-hanout , jeg kjøpte det til deg i Marokko. 35 spices krydderblandingen. Jeg brukte den i retten i dag. Nam nam. 🙂

 3. Ja, nå har jeg krydderet, men ikke da jeg lagde den 🙂
  Jeg er enig i at den smaker mer marokkansk enn asiatisk, absolutt. Kanskje jeg skal døpe den om. Men faktisk så synes jeg at de andre lammeskankoppskriftene på bloggen er bedre enn denne. prøv de andre også. Egner seg veldig godt til trykkoking forresten.
  Når du kommer på besøk en helg i høst skal jeg lage Osso bucco så den må du ikke lage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *