I dag fikk jeg lyst til å bake kanelsnurrer eller skillingsboller eller hva det nå heter egentlig. Jeg hadde ikke perlesukker, men det gikk bra likevel og de smakte kjempegodt.
Ingredienser:
7 dl hvetemel
1 pk tørrgjær eller 1 pk vanlig
2,5 dl melk
1/2 dl sukker
1 egg
1 knivspiss salt
100 g smeltet smør
1 ts kardemomme
Bland alt sammen i kjøkkenmaskinen eller for hånd til du får en smidig deig
Heves på et lunt sted i ca 45 minutter
Mens de hever kan du lage fyllet:
100 g smør
1/2 dl sukker
1 ss kanel
1 ss vaniljesukker
Etter at deigen er ferdig hevet:
Kjevle ut deigen til passe størrelse
Smør på fyllet
Rull sammen til en pølse
Del pølsen opp i passende stykker og sett dem på et stekebrett
Pensle med egg
Dryss evt perlesukker over
Trykk litt ned på midten
Etterheves ca 30 minutter
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter, men pass på siden det er forskjell på ovner.
2 Comments on “Kanelboller”