Blomkålsuppe med en twist

Denne suppen er rett og slett nydelig. Det ttar selvsagt lenger tid å lage denne enn å røre ut en pose pulver i vann, men det er det absolutt verdt. Det er mer en middagssuppe enn en suppe man serverer til forrett, den er mettende, kraftig og passe spicy.

Ingredienser:

  • 1/2 rødløk
  • 1 vårløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili uten frø
  • Olivenolje
  • 3 ss rød karripasta eller mer (avhengig av hvor sterkt man vil ha det)
  • 1 blomkålhode
  • 1 neve hakket koriander
  • 5 dl grønnsaksbuljong (5 dl vann og 2 grønnsaksbuljongterninger)
  • 3 dl kokosnøttmelk
  • Cayennepepper etter smak
  • Sitronpepper
  • Litt safran hvis du har, ellers gurkemeie
  • Scampi, reker, strimlet kyllingfilét el.l. hvis du ønsker å gjøre suppen mer mettende
  • Nudler hvis man ønsker

Fremgangsmåte:

  • Hakk rødløk, vårløk, hvitløk og chili

  • Ha olivenolje i en kjele og surr grønnsakene myke over svak varme sammen med karripasta i 5-10 minutter

  • Del et eller flere blomkålhoder i buketter og ta det opp i kjelen. La dette surre sammen noen minutter og tilsett grønnsaksbuljong.

  • La dette koke 15-20 minutter til blomkålen er helt myk.
  • Kjør det hele sammen med en stavmikser til det blir en jevn masse.

  • Tilsett kokosnøttmelk og annet krydder etter ønske.
  • Dersom man ønsker at suppen skal bli mer mettende kan man tilsette det man måtte ønske. Jeg tilsatte strimlet kyllingfilèt og det smakte deilig.
  • Denne suppen smakte akkurat slik som jeg ønsker at supper skal smake. Massevis av ulike smaker og ganske spicy, men ikke mer spicy enn at man kunne skille de ulike smakene fra hverandre.
  • Som tilbehør serverte jeg min hjemmebakte focaccia skåret i skiver som jeg hadde smurt med chiliolje og lagt litt rosmarin på toppen. Bakte  i ovn i ca 10 minutter til de ble litt sprø.
  • Jeg la også noen nudler i suppen, men det er ikke nødvendig.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *