Det er ikke alltid så lett å få tak i fersk tunfisk, den har som regel vært frosset hvis den i det hele tatt finnes i fiskedisken. Og til carpaccio synes jeg det må være fersk tunfisk. Men noen ganger er jeg heldig og finner denne lekkerbiskenen, og da spiser jeg den helst rå. Hvis man ikke er like glad i rå fisk som det jeg er kan man selvsagt steke den også. Men da er det viktig at den ikke steker for lenge, den må være nesten rå i midten. Det er da den smaker aller best.
Ingredienser:
1 tykk skive tunfisk
Olivenolje
Knuste korianderfrø
Knust sort pepper
Urter etter ønske
Sitronolje
Hvitvinseddik
Chili
Fersk koriander
Teriyakisaus
Fremgangsmåte
Krydre tunfiskskiven med knust pepper og koriender og stek den kort i glovarm panne
Vend tunfisken i de hakkede urtene
Pakk deretter tunfisken inn i plastfilm og legg i fryseren i ca 3 timer. Da blir det lettere å skjære tynne skiver av den.
Dekk tallerkenene med frisk ruccolasalat
Skjær tunfisken i tynne skiver
Fordel tynne skiver av tunfisk oppå salaten
Ta på litt grovmalt pepper
Ringle litt sitronolje blandet med litt hvitvinseddik over skivene
Strø litt hakkede urter og finhakket chili over
Ringle litt teriyakisaus eller soyasaus over til slutt.
Ved siden av serverte jeg grissini.
Lekkert.