Bakt torsk med bacon og råstekte poteter

Nå er torsken på sitt beste og da bør man utnytte dette. Jeg har de siste årene begynt å sette stadig større pris på denne fisken, tidligere var jeg ikke så begeistret. Det er imidlertid en forutsetning, den må være helt fersk. Jeg liker derfor best å kjøpe torsk hos min lokale fiskehandler. I disse dager tar de hoven og løfter opp en sprell levende torsk som de fileterer for meg. Det er snadder, det! Den er egentlig så god at man ikke trenger å gjøre noe med den, bare brune den i pannen. Men så er det dette med variasjon da, det er morsomt å prøve seg frem med ulike tilberedningsmetoder.
Ingredienser
600 g torsk
Bacon
Poteter i ønsket mengde
Sukkererter
Oksefond
Portvin eller annen søtlig vin eller saft
Sukker
Fremgangsmåte:
1 skive bacon til hvert torskestykke
Denne gangen brukte jeg god, mager bacon. Jeg anbefaler å bruke “vanlig” bacon for det jeg brukte minnet ikke særlig om bacon. Fordelen er at det er magrere.

Pakk hvert stykke inn i en baconskive og fest med tannpirker
Legg disse i en smurt ildfast form

Del potetene i båter, krydre, legg på bakepapir og sett i ovnen ca 20 min før du setter inn fisken
Sausen laget jeg på samme måte som jeg lager rødvinssaus, skiftet bare ut rødvinen med portvin.
Smelt 2 ss sukker i kjelen
Når det er smeltet, men ikke brent, tilsetter du 1 dl portvin
La koke inn en del og spe med oksefond
Kokes inn til det halve omtrent
Anrett med de grønnsakene du måtte ønske, jeg brukte sukkererter


One Comment on “Bakt torsk med bacon og råstekte poteter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *