Bakt torsk med bacon og råstekte poteter

Nå er torsken på sitt beste og da bør man utnytte dette. Jeg har de siste årene begynt å sette stadig større pris på denne fisken, tidligere var jeg ikke så begeistret. Det er imidlertid en forutsetning, den må være helt fersk. Jeg liker derfor best å kjøpe torsk hos min lokale fiskehandler. I disse dager tar de hoven og løfter opp en sprell levende torsk som de fileterer for meg. Det er snadder, det! Den er egentlig så god at man ikke trenger å gjøre noe med den, bare brune den i pannen. Men så er det dette med variasjon da, det er morsomt å prøve seg frem med ulike tilberedningsmetoder.
Ingredienser
600 g torsk
Bacon
Poteter i ønsket mengde
Sukkererter
Oksefond
Portvin eller annen søtlig vin eller saft
Sukker
Fremgangsmåte:
1 skive bacon til hvert torskestykke
Denne gangen brukte jeg god, mager bacon. Jeg anbefaler å bruke “vanlig” bacon for det jeg brukte minnet ikke særlig om bacon. Fordelen er at det er magrere.

Pakk hvert stykke inn i en baconskive og fest med tannpirker
Legg disse i en smurt ildfast form

Del potetene i båter, krydre, legg på bakepapir og sett i ovnen ca 20 min før du setter inn fisken
Sausen laget jeg på samme måte som jeg lager rødvinssaus, skiftet bare ut rødvinen med portvin.
Smelt 2 ss sukker i kjelen
Når det er smeltet, men ikke brent, tilsetter du 1 dl portvin
La koke inn en del og spe med oksefond
Kokes inn til det halve omtrent
Anrett med de grønnsakene du måtte ønske, jeg brukte sukkererter


Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Bakt torsk med bacon og råstekte poteter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *