Da jeg var barn spiste vi enten riskrem eller multekrem til dessert på juleaften. Jeg syntes det var fryktelig mektig etter den kraftige hovedretten, så denne tradisjonen har jeg ikke tatt med meg videre. Vi har egentlig ingen tradisjoner når det gjelder dessert på julaften, noen ganger har det vært fruktsalat, andre ganger karamellpudding eller noe helt annet. I år ønsket jeg å lage en lett dessert som ville gli ned uansett hvor mette vi var. Derfor komponerte jeg oppskriften som følger nedenfor.
Ingredienser:
500 g tyrkisk eller gresk youghurt
1 dl sukker
Skall av 1 sitron
Skall av 1 lime
1 dl saft av sitron og lime
Litt hakket sitronmelisse
1 ts vaniljesukker
1 ss limoncello likør
Fremgangsmåte:
Først finrev jeg skallet av sitronen og limen. I den forbindelse må jeg gjøre oppmerksom den fabelaktige “sitrusriveren” jeg har. Den tar kun skallet og ikke det hvite. Anbefales på det varmeste.
Deretter hakket jeg blader av sitronmelisse
Blandet dette med en boks tyrkisk yoghurt og tilsatte saft av sitron og lime + litt limoncello. Tilsatte sukker og vaniljesukker og kjørte i ismaskinen til det var ferdig.