Nydelig raita

raita1

Vi liker godt indisk mat her i huset så jeg lager det med jevne mellomrom. Når det gjelder indisk mat så er det en del tilbehør som er obligatorisk, det er naanbrød og raita. Selv elsker jeg å drikke mangolassi ved siden av, oppskrift finner du her.  Mange foretrekker å drikke indisk eller annet øl sammen med maten. Det som definitivt ikke passer sammen med indisk mat er vin, men det spiller jo ingen rolle. Har man lyst på vin ved siden av så drikker man det. Det har jeg selv gjort mange ganger, og personlig foretrekker jeg en tørr hvitvin i stedet for rødvin.

Det finnes en mengde krydderposer å få kjøpt til indisk mat, for eksempel raitablanding som skal tilsettes rømme eller yoghurt, noe jeg ikke skjønner vitsen med. Det er ikke noe mer tidkrevende å lage det selv fra bunnen av og så smaker det faktisk 100 ganger bedre.

Ingredienser til 4 personer:

 • 1/2 boks gresk eller tyrkisk yoghurt
 • 1/2 agurk
 • 2 tomater
 • litt purre
 • 1 neve mynte
 • litt spisskummen
 • salt og pepper

Fremgangsmåte:

 • Riv agurken grovt, legg den i en bolle og hell over litt salt

raita7

 • La den stå på benken i 20-30 minutter
 • Klem ut vannet den har avgitt
 • Bland agurken med yoghurten
 • Finhakk resten av ingrediensene og bland oppi

raita4

 • Smak til med salt og pepper
 • La stå i kjøleskapet minst 1 time for at smakene skal få “satt seg”.

raita5

Denne raitaen serverer jeg til alle typer indisk mat og den kan også brukes i stedet for tzatziki til andre retter

raita2

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Nydelig raita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *