Når jeg lager mat på denne måten blir det vanskelig å gjengi noen nøyaktig oppskrift, for det er mange “impulsingredienser” i denne gryten. Finner forskjellige ingredienser i skuffer og skap som jeg tilsetter etter smak og behag.
Utgangspunktet for denne viltgryten var
1 kg renskåret hjortekjøtt (grytekjøtt), Det er selvsagt ingenting i veien for å bruke annet viltkjøtt heller.
Jeg startet med å lage sausen. Ca 1/2 l vann + viltfond, men man kan selvsagt bruke buljong også.
Deretter tilsatte jeg 1/2 beger med crème fraîche.
Krydret med salt, pepper og timian.
Tilsatte ca 1 ss dijonsennep med honning, 15 einerbær som jeg knuste i en morter, ca 1 ss rognebærgelé og litt geitost.
Lot dette koke inn i en kjele uten lokk mens jeg begynte å steke ingrediensene som skulle opp i gryten.
Surret 1 løk, blandet sopp (sjampinjong, kantareller og steinsopp) til det ble blankt og tok det opp i gryten.
Delte 1/2 squash i små terninger og surret det sammen med timian, salt og pepper og tok det i gryten.
Deretter delte jeg kjøttet i litt store terninger, krydret med salt og pepper og brunet i pannen.
Stekte det i to omganger så det ikke skulle bli for mye kjøtt i pannen samtidig. Opp i gryten med dette også.
Lot det deretter stå og småkoke ca 2 timer. Det er ferdig på kortere tid, men jo lenger det står dess mørere blir kjøttet. Dette kjøttet var så mørt at man kunne dele det med bare gaffelen.
Smak til om gryten trenger mer av et eller annet før den serveres.
Til dette serverte jeg rosenkål, asparges, cherrytomater og mandelpoteter.
>Denne skal jeg servere i morgen, så jeg tenkte å lage den i dag, siden den skal putre så lenge på ovnen. Det går bra det, eller? At jeg bare varmer den opp i morgen, mener jeg? Patrik kommer.
>det var jeg som skrev forrige kommentar, men det skjønte du vel.
>Nå har du jo fått instrukser på tlf så da går det nok bra 🙂