Salmalaks synes jeg er deilig og bruker det mye som både forrett og hovedrett. Denne gangen laget jeg en forrett som falt i smak hos alle og som også var fargerik og fin. Ikke var det spesielt komplisert heller.
Ca 200 gram grønne erter kokes møre i litt kyllingkraft. Avkjøl og hell av kraften.
Kjør det deretter glatt i en foodprosessor sammen med litt kremfløte og revet sitronskall. Pass på at du bare får med det gule av skallet. Smak deg frem, jeg brukte skall av litt over 1/2 sitron.
Smak til med maldonsalt og sitronpepper.
Tilsett litt hakket estragon eller evt estragonkrydder, litt kapers og et hakket hardkokt egg. Bland dette forsiktig inn for hånd.
Skjær tynne baguettskiver og smør dem inn med GOD olivenolje. Stek dem i ovn til de er sprø og gyldne. Avkjøles.
Legg så blandingen oppå baguettskivene og deretter salmalaks på toppen. Pynt med sjøgress.