Middag på La Ciau del Tornavento

Piemonte er et mat- og vinmekka i Italia. Man trenger bare nevne Barolo, Barbaresco, Dulcetta osv så får folk flest stjerner i øynene. Når det gjelder mat så er de nok mest kjent for trøflene sine, men de har også verdens beste olivenolje, praktfulle skinker, oster, kalvekjøtt, vilt og mer til.

Ingen andre områder i Italia har så mange Michelinrestauranter som Piemonte. Små landsbyer med bare noen hundre innbyggere har gjerne en gourmetrestaurant eller to. Folk kjører gjerne hit fra Milano bare for å spise. Jeg vet ikke om noen andre som elsker mat på samme måte som italienerne.

De fleste gourmetrestaurantene er plassert utenfor sentrum i landsbyene slik at man må enten kjøre eller ta taxi for å komme dit. Men Michelinrestauranten La Ciau del Tornavento ligger midt i sentrum i Treiso og her spiste vi to ganger mens vi bodde i denne lille landsbyen. Jeg tror ikke det finnes noen annen restaurant i verden som har en slik utsikt som Tornavento, den er rett og slett fantastisk.

IMG 7047

IMG 6986

Restauranten har en slags kultstatus blant de som er rike og berømte, så hver kveld fylles den opp med filmstjerner, designere, musikere og TV-kjendiser. Det er selvsagt plass til noen “alminnelige” ukjente folk også.

Vinkjelleren på Tornavento er noe for seg selv, den inneholder ca 30 000 flasker av forskjellig slag. Man får gjerne være med på et besøk i vinkjelleren hvis man ønsker.

Vår første kveld startet med en spumante som jeg selvsagt har glemt navnet på, den smakte i alle fall nydelig. Jeg valgte en 5-retters fiskemeny mens Jørn valgte en 6-retters tastingmeny.

IMG 6984

Den første apetittvekkeren som kom var skinnet av bakt paprika fylt med tunfiskmousse. Pent å se på og ganske godt.

IMG 6989

Den neste apetittvekkeren var frittert zuccini, parmesankjeks med chevresaus samt lardo trukket med gelantin. Godt.

IMG 6992

Ved siden av var det masse forskjellig bakverk og det ble fylt opp hele tiden, dette var snadder!

IMG 6990

Min neste rett var østerssuppe, dvs 3 østers på en seng av henholdsvis grønn petit pois- og myntesaus og en rød saus av markjordbær. Dette var lekkert og kjempegodt.

IMG 6993

Jørns neste rett var ikke like smakfull tror jeg. Det var sardiner med en tomatsaus. Vinen var helt fantastisk.

IMG 6994

Servitørenes engelskkunnskaper var ikke de beste så vi fikk ikke med oss all beskrivelse av de ulike rettene siden vår italiensk heller ikke er så bra.

Deretter fulgte en fantastisk tunfisk for min del, tilbehøret var noe jeg ikke fikk med meg. Jørn fikk en god kalvecarpaccio omkranset av blant annet parmesan og syltet ingefær.

IMG 6999

IMG 7001

Jørns neste rett var snegler med persillesaus og chevre. Han er ikke spesielt glad i snegler så dette var en liten nedtur for ham.

IMG 7003

Min neste rett var pasta med hummer, dette var i grunnen litt kjedelig synes jeg. Jørn hadde ravioli som er den beste raviolien jeg har smakt, den smeltet på tungen.

IMG 7004

IMG 7005

Nå var i alle fall jeg mett, men nå var det tid for hovedrettene. Jeg fikk en tallerken med forskjellig fisk og skalldyr som jeg rett og slett ikke likte noe særlig. Og normalt elsker jeg alt som lever i havet.

IMG 7006

Jørns hovedrett var geitekje som var tilberedt på to forskjellige måter. Han syns det var helt greit, men ikke noen “højdare” det heller.

IMG 7009

Så var det tid for dessertene. Min bestod av en slags mousse av hvit og brun sjokolade med diverse tilbehør og Jørn fikk en ferskensorbet med markjordbær. Begge dessertene var mer enn godkjent, de smakte nydelig. Og den sprudlende dessertvinen vi fikk ved siden av er en av de beste dessertviner jeg har smakt. Skulle bare ønske jeg hadde merket med navnet på den.

IMG 7015

IMG 7013

Deretter fulgte petit fours som selvsagt var aldeles nydelige.

IMG 7010

Jeg kunne spist dobbelt så mange av disse herlighetene selv om jeg nå var helt ekstremt mett.

Helhetsinntrykket av La Ciau del Tornavento er at det er en nydelig restaurant med kanskje verdens vakreste utsikt. Servicen er rask og effektiv, men upersonlig, noe som i vårt tilfelle kan skyldes språkproblemer. De ansatte snakket svært dårlig engelsk og vi snakker svært dårlig italiensk. Maten var variabel. Noen av rettene var helt fantastiske, andre var ikke så bra. Min fiskerett vil jeg nesten kalle vond. Så fortjener restauranten en stjerne i Guide Michelin? Jeg er litt i tvil her, derfor bestemte vi oss for å oppsøke restauranten en gang til for å få bekreftet om stjernen er fortjent eller ikke.

Dere kan lese om det besøket HER

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *