Mine beste greske kjøttboller

IMG 6711

Disse kjøttbollene er virkelig nydelige. Du kan egentlig legge så mye arbeid som du vil i dem, men jeg tror at dess mer jobb og omtanke du legger i tilberedningen jo bedre blir de.

Best er det å kjøpe lammekjøtt å male lammedeigen selv, men det er også helt grreit å kjøpe ferdig lammedeig. Hvis du ikke får tak i det kan du også bruke kjøttdeig eller karbonadedeig, men da går mye av den greske smaken tapt.

Ingredienser:

  • Ca 500 g lammedeig
  • 1 egg
  • 1/2 finhakket rødløk (du kan til nød bruke vanlig løk)
  • 1 finhakket kinesisk hvitløk eller 4 fedd vanlig
  • 1 finhakket rød chili (fjern frøene)
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ss potetmel
  • Salt og pepper
  • Diverse friske urter, finhakket:
  • Oregano
  • Basilikum
  • Timian
  • Rosmarin
  • Har du ikke friske urter kan du bruke tørket (krydder), men det blir absolutt ikke like godt

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en arbeidsbolle og arbeid deigen sammen med hendene. Til nød kan du bruke en kjøkkenmaskin, men skal det være helt riktig må du ta hendene til hjelp.

Når den er blandet har du en deig som ser omtrent slik ut:

IMG 6708

Form små kjøttboller og brun dem i litt olje i pannen.

IMG 6709

Legg dem over i et ildfast fat og etterstek i ovnen ved ca 175 grader til de er gjennomstekt.

Jeg serverer disse med hjemmelaget tzatziki og gresk salat ved siden av.

One Comment on “Mine beste greske kjøttboller”

  1. Utsagnet om “virkelig nydelig” bekreftes. Det må helt klart ha sammenheng med dyktige hender til å kna sammen ingrediensene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *