Piggvar med kamskjell


Piggvar er ikke så lett å få tak i, du må gå i en skikkelig fiskebutikk. Dessuten er det luksusmat også. I dag, 8.8.09, betalte jeg 400 kr per kilo.
4 skiver piggvar
salt og hvit pepper

Saus:
4 ss soyasaus
4 ss smør – usaltet brunet
1 fedd hvitløk
3 sjalottløk
1 ss sitronsaft
frisk kjørvel
litt sherryedikk
pepper
Potet- og gressløkkrem :
½ bunt gressløk eller 1/2 purre
150 g smeltet smør
mandelpoteter i ønsket mengde
litt matfløte
salt og pepper

Tilbehør:
kamskjell
steinsopp
gulrot og fenikkel, smørstekt
asparges eller grønne bønner, smørdampet
Det er selvsagt mulig å bruke annet tilbehør også. På bildet har jeg brukt en tomat- og jordbærsalat.
Fremgangsmåte
Stek fisken jevnt brun i smør i stekepanne. La fisken stå ved svak varme med lokk på til den er gjennomstekt.
Bland soya, brunet smør, hvitløk, sjalottløk, sitronsaft og urter i foodprocessor og kjør det jevnt.
Varm opp sausen i en kjele og tilsett mer hakkede urter. Smak sausen til med salt og pepper. Sil sausen gjennom en sikt så den blir helt glatt.
Kok mandelpotetene (del i terninger før du koker)møre og ta dem over i foodprosessoren. Tilsett smeltet smør, matfløte, hvitløk, salt og pepper og kjør det sammen noen minutter.
Anrett fisken oppå potetkremen, kamskjell og grønnsaker ved siden av. Litt saus rundt.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.