Kylling Satay smaker nydelig og litt spicy, og den er enkel å lage også. Beregn 1-2 kyllingfileter per person. Del kyllingfileten i strimler og tre kjøttet på trespyd og legg dem i marinaden ca 1 time
Marinaden lager du slik:
2-3 ss rød karripasta
2-3 ss maisolje (kan også bruke soyaolje)
1/2 boks kokosnøttmelk
Litt korianderpulver
1 ss brunt sukker (kan bruke vanlig også)
Havsalt og svart pepper
Peanøttsaus
4-6 ss peanøttsaus
3-4 ss mangochutney
2 ss limejuice (eller sitron)
2 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
1/4 ts chilipulver
havsalt
svart pepper
litt vann til ønsket konsistens (2-3 ss)
Kjør alt i mikser og spe med vannet til det blir passe konsistens
Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
Når kjøttet er ferdig marinert steker eller griller du det noen minutter på hver side. Ta gjerne litt av marinaden over kyllingspydene når de er nesten ferdige.
Anrett 1 spyd på hver tallerken med peanøttsausen i en skål ved siden av (brukes som dipp) og litt salat som består av:
Agurk i tynne skiver
Litt rød chili i lange flak
Litt vårløk
Frisk koriander
Som forrett til denne retten bruker jeg gjerne sashimi av salmalaks.