På denne tiden av året er rotgrønnsakene aller best. og da bruker jeg noen av dem hver eneste dag – på ulike måter. Her har jeg laget søtpotetsuppe og tilsatt 2 gulrøtter som nettopp var tatt opp av jorden.
Det er mange ulike søtpotetsupper på bloggen, det er bare å skrive i søkefeltet så får du dem opp.
Ingredienser:
- 2 søtpoteter i terninger
- 2 gulrøtter i terninger
- 2-3 poteter i terninger
- 1/2 rødløk, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 rød chili, hakket
- 7 dl grønnsakskraft eller kyllingkraft
- 1 kartong kokosmelk
- saften av 1/2 lime
- hakket koriander
- salt og pepper
- evt litt røkt paprika eller cayennepepper
Fremgangsmåte:
- Surr løk, hvitløk, chili i en gryte til det er blankt
- Tilsett søtpoteter, gulrøtter, poteter, kraft og la det koke ca 30 minutter eller til det er mykt
- Bruk stavmikseren og kjør det hele sammen til det er helt glatt
- Tilsett kokosmelk og limesaft
- Om suppen virker for tykk tilsetter du bare mer vann/ buljong
- Smak til med krydder og tilsett koriander
- Ringle gjerne litt olje over suppen ved servering
Servering
Du kan for eksempel dele et kyllingbryst i biter og steke, og tilsette suppen ved servering.
På bildet har jeg ringlet over litt spinatpesto (jeg bruker spinatpesto til det meste)