Filét av hval med ertepuré og konfiserte tomater

asparges2
Det er ikke så ofte vi spiser hvalkjøtt, men på lørdag skulle jeg prøve å lage det på en litt annerledes måte. Og det ble helt nydelig faktisk. Kjøttet smeltet nesten på tungen. Det er selvsagt viktig at du får tak i godt hvalkjøtt for at resultatet skal bli bra.

Ertepuré:
Kok 200 gram med frosne grønne erter og sil av vannet. Ta det i foodprosessoren og tilsett 2 ss smeltet meierismør og 1 dl kremfløte. Smak til med maldonsalt og pepper. Varm opp før servering.
De konfiserte tomatene finner du oppskrift på her. Men denne gangen byttet jeg ut sherryeddik med balsamicoeddik.

Potetene:
Skrell passe antall mandelpoteter og del dem i 4. Hell litt olivenolje i en ildfast form og legg potetene oppi. Krydre med salt, pepper og timian. Bakes i ovnen til de er ferdige, ca 1 time.

Hvalkjøttet:
Brun 4 ss meierismør i pannen ved relativt høy varme. Legg i hvalkjøttet og stek ca 3-4 min på hver side. Men du må avgjøre hvor rått du vil ha det. Ta hvalkjøttet ut av pannen. Slå ned varmen og legg i 4-5 sjalottløk skåret i skiver.  Surr til det blir mykt. Hell så over 1 dl balsamicoeddik og la det surre enda noen minutter. Ved servering skjærer du kjøttet i passe skiver og anretter oppå ertepuréen.

Saus:
Jeg lager mange forskjellige sauser som det tar lang tid å tilberede. Når det blir igjen sauserester fryser jeg det ned. Så denne gangen tok jeg rett og slett ut en saus fra fryseren som jeg varmet opp. Men du kan bruke en hvilken som helst saus til denne retten, jeg ville valgt en saus som jeg har brukt til viltretter.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *