Paris er alltid en god idé

27BA53CF CBAF 42D9 9282 B263143C6776 1 201 a

Overskriften i dette innlegget henspeiler på den koselige romanen med samme navn av Nicolas Barreau (psevdonym) Alle som er glad i Paris eller har lyst til å besøke byen bør lese denne koselige historien just for fun.

I dette innlegget tar jeg for meg turen vi hadde i slutten av april mens vår siste tur blir omtalt i et senere innlegg

Det er ingen hemmelighet at jeg er en ihuga Pariselsker, eller egentlig Frankrike-elsker, og det har jeg vært siden jeg var barn. Jeg har besøkt landet en rekke ganger og det er nok det landet jeg har besøkt mest tror jeg, bortsett fra nabolandet da. I min ungdom ønsket jeg å flytte dit, men det ble aldri noe av. Jeg er glad i fransk film, fransk litteratur, fransk vin, fransk mat og det aller meste som har med Frankrike å gjøre. 

Nå har vi vært i Paris 2 ganger på 1 måned, og det er slett ikke for mye. Hadde formen vært fin, feriedagene flere og lommeboken fetere skulle jeg gjerne returnert i morgen den dag. Det lar seg ikke gjøre nå, men vi har bestilt samme hotell i mai neste år også. Og i mellomtiden skal vi feriere i Frankrike i september, men skal ikke innom Paris da.

Da vi besøkte Paris for 1 måned siden bodde vi ikke så langt fra Place de la Bastille i 11. arrondissement, nærmere bestemt i Rue de Charonne. Dette området hadde vi ikke bodd i tidligere, vi har stort sett holdt oss i St Germain og nærliggende områder. Vi ble tipset gjennom bloggen Helles Kitchen om at Rue de Charonne absolutt var verdt å prøve. og at det nå er Paris sitt kuleste nabolag. Det har ikke alltid vært slik,  i 2015 var det i denne bydelen det tragiske terrorangrepet på konsertlokalet Bataclan og nærliggende restauranter fant sted. Totalt ble 132 mennesker drept i dette angrepet.

Flere restauranter stengte og bydelen var en periode en ganske «død bydel» før den gjenoppstod og ble til det den er i dag.

D0A3866B 9D4F 461B 9F86 94B16CD155FA 1 201 a

Place de la Bastille var tidligere en stor borg som senere ble brukt som fengsel, men som alle har lært på skolen ble den stormet under revolusjonen i 1789 og senere jevnet med jorden  Det er ingenting tilbake av Bastillen, men et monument som ble reist i 1848. Dette monumentet er ikke reist til minne om Bastillen, men til minne om de revolusjonære som døde i kampen. De ligger begravd i en krypt under monumentet. 

Nå er det et yrende liv på og rundt plassen, og mange smågater som inneholder små, koselige gallerier, restauranter og annet.

A739FD00 1EBE 4E18 B6CB 87A0FE2DB850 1 201 a

2AE5BAAF D258 4F6E B1E5 33685E8F4668 1 201 a   

Vi valgte å bo på 4-stjerners  Hotel l’Antoine i Rue de Charonne, et steinkast fra Place de la Bastille. Det er Christian Lacroix som står for dekorasjonen av hotellet så da ligger det i kortene at det er masse farger overalt. Vi valgte å bo i en suite fordi jeg ikke er så glad i små rom, og suiten vår var mer enn stor nok. Fargesprakende og komfortabel med alt man kunne ønske seg.  Vi bestilte direkte fra hotellet, men man kan også bestille via Booking.com og andre. Her vil jeg bo flere ganger!

Som nevnt kryr det av restauranter i dette området, tvers over gaten for hotellet ligger det en gammel og utrolig hyggelig bistro, Chez Paul. Her spiste vi både nydelig breiflabb og nydelig lam. Og når vi ikke orket dessert bestilte vi heller et «lite» ostefat. Kan vel kanskje ikke kalle det lite akkurat. Det var også hyggelig service og god produktkunnskap her. Kommer til å spise her igjen.

FCD359CC 831C 4747 8B4F 046301625521

09B63C33 4971 4FEF 98B2 3859E661AA2E

378DB6EA 9F90 4679 A10F DEA047E786AF 1 201 a

F7EEFFCC 799C 4E3F B928 81CE7071908E 1 201 a

Flere av de beste restaurantene i Paris ligger i området rundt Bastillen og i Rue de Charonne, vi har flere ganger besøkt den herlige restauranten Le Chardenoux, som eies av Cyril Lignac. Han eier også flere andre steder i området, Le Patisserie Cyril Lignac og Chocolaterie Cyril Lignac.

Vi kommer stadig tilbake til denne restauranten på grunn av maten selvsagt, de har noen retter som rett og slett er ubeskrivelige. Potetmosen deres med madagaskar-vanilje er berømt og mange kommer hit på grunn av denne. I tillegg til at den er så god så inneholder den flere kalorier enn jeg klarer å telle, så man bør nok ikke spise den hver dag 🙂 Men de har mye annet godt også, originale retter fulle av overraskende smaker. Vi kommer nok tilbake hit flere ganger. Restauranten er ikke av de billigste, men verdt hver krone.

F0296DA7 4B7A 45B7 97EC 64755BA8DBA5 1 201 a

44561B66 201F 464B BDF6 889497B9EDF3 1 201 a

D78B71B6 45F8 41A3 9E2C F05B475AF4C1 1 201 a 

827EDFD9 A906 403B 809C ADD784FD9B65 1 201 a 

En annen restaurant som ligger rett i nærheten og som anbefales av alle, både franskmenn og turister, er Bistrot Paul Bert.  som drives av Bertrand Auboyneau. Den anbefales imidlertid ikke av meg,  maten var på ingen måte spesielt god. Det er mulig at det ikke var deres dag, jeg vet ikke. Hadde aldi hørt annet enn positive omtaler av den tidligere.

Jørn spiste pepperbiffen, og det er vel signatur-retten deres. Han sa den smakte bra, men at han hadde smakt bedre. Siden jeg ikke er noe kjøtt-menneske ble jeg anbefalt slettvar som skulle være helt fantastisk. På spørsmål om det var filet var svaret ja, og da jeg gjentok om den ikke ble servert på benet fikk jeg bekreftet at det var den ikke. Da den kom så var den «selvsagt» på benet, men det verste var at den var hard å skjære i og at den var blodig innerst ved benet. Det er ikke akkurat noe man har lyst til å spise. Jeg mistet i alle fall matlysten og brydde meg ikke om å sende den ut igjen. Jeg hadde bare tatt 2-3 biter, men de spurte ikke om noe da de hentet restene. Aldri mer denne restauranten for min del.

Vegg i vegg med Paul Bert ligger sjømatrestauranten L’Ecailler du Bistrot som som drives av kona til Auboyneau.

F7580024 715B 4AE6 B365 144A6296CC45

330BC6E0 4204 4916 8DF6 1462A331476B 1 201 a

7DAFFC77 203B 4C1B A69D 6A5028AF0593 1 201 a

Når vi er i Paris må vi også alltid spise en frokost eller lunch på de legendariske stedene Café de Flore og Le deux Magots. Disse har jeg skrevet om i tidligere innlegg, og selv om det er mange turister der så har de beholdt alt av sjarme og god service.

E6602F27 B202 4866 A9C3 2025C80011A8

A68FC09C 6F0F 47BD 9A62 498FAE0CEB1E

Når man bor i området vi bodde i denne gangen så bor man også i nærhetene av den legendariske kirkegården Père Lachaise. Denne kirkegården skal være verdens største med over en million som er begravet der, det er også den mest besøkte i verden.

Den ble etablert i 1804 og brukes fortsatt som gravplass, det er imidlertid strenge kriterier for å få plass. Man må sette seg på venteliste fra dagen man blir født, omtrent som for leiligheter. Mange kjente personer ligger begravet her, blant annet Chopin, Jim Morrison , Oscar Wilde og Edith Piaf.

Dette er graven til Edith Piaf:

 A1227C2D E541 4C19 9490 8FBC132EE861 

Dette var bare en liten smakebit på hva du kan finne på i dette området. Som nevnt ble jeg veldig begeistret og vil komme tilbake for å utforske mer av restauranter, gallerier og annet som finnes her.

Neste innlegg vil handle om besøket vi hadde 3 uker etter dette.

Flere innlegg om Paris finner du HER

Vil du lese mer om Paris’ kuleste nabolag kan du gjøre det på bloggen til Helles Kitchen

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.