Torskeloin med ertepuré og lun potet- og tomatsalat

Fullsizeoutput 5a89 

I dag får dere oppskrift på torskeloin igjen, det har blitt mange av dem etterhvert. Men vi er så glad i torsk og spiser mye av det også. Vi kan selvsagt ikke bruke den samme tilberedningsmetoden hver gang så da gjelder det å bruke egen kreativitet, lete etter tips på nettet eller prøve å gjenskape en god rett vi har spist på restaurant.

Det er ganske lenge siden jeg laget denne retten, oppskriften har bare blitt liggende og jeg husker faktisk ikke om jeg har brukt noe jeg har funnet på nettet. Men jeg tror at dette er noe jeg har funnet på selv, det er jo stort sett bare tilbehøret som varieres i oppskriften. Måten å tilberede fisken på er jo den samme.

Neste gang jeg skal lage torskeloin blir det denne oppskriften jeg skal bruke, du kan jo prøve du også.

 

 fisk –  4 PERSONER:

  • Ca 750 gram torskeloin eller torskefilét
  • 1/2 pakke skinke, for eksempel parmaskinke eller Strandaskinke 
  • Salt og pepper
  • Olje
  • Smør

 

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 200 grader

  • Tørk fisken og del den i skiver
  • Dryss over salt og la den ligge på kjøkkenbenken ca 15 minutter
  • Skyll av saltet
  • Krydre med salt og pepper
  • Legg en skinkeskive på hvert torskestykke (se bilde nederst)
  • Ha olivenolje i en ildfast form og legg fisken i formen
  • Fordel noen klumper med smør over
  • Sett i forvarmet ovn og bak fisken i 10 minutter
  • Sjekk at fisken flaker seg
  • La den evt bake litt lenger om den ikke er helt ferdig
  • La den hvile ca 5 minutter før servering

 

ERTEPURÉ:

  • Kok 1 pakke frosne erter i lettsaltet vann
  • Damp tørre
  • Tilsett 1 ss smør
  • Mos med en foodprosessor
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett evt litt fløte eller rømme
 
 
TOMAT- OG POTETSALAT MED MOZARELLA
 
Fullsizeoutput 5a87
 
  • 1 pakke perlepoteter eller andre småpoteter delt i to
  • 10-12 cherrytomater delt i to
  • 1 pose mozarellakuler (du kan selvsagt også bruke en hel mozzarella som du river i biter)
  • frisk basilikum
  • salt og pepper
  • evt annet krydder
  • olivenolje
  • Ha olje og litt smør i et ildfast fat
  • Tilsett potetene og krydre med salt og pepper, evt annet krydder også
  • La potetene bake i ovnen i ca 20-25 minutter (kjenn på dem underveis, de skal være nesten ferdig når du fortsetter)
  • Tilsett tomatene og bak videre i ca 10 minutter (sjekk om potetene er helt ferdige)
  • Ringle over olivenolje og basilikumeddik hvis du har
  • Fordel mozzarellakulene og basilikumblader over og vend det forsktig sammen
  • Smaker deilig til både kjøtt, fisk og kylling
 
 
 IMG 4311
 
Dette bildet er tatt av Thore Cato Stentun 
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *