Bouillabaisse á la Julia Child

bouilla1

Jeg har fått servert bouillabaisse på mange forskjellige måter, alt fra de helt fantastiske til de som nærmest har vært uspiselige. Den verste jeg har smakt fikk jeg faktisk i Frankrike, boillabaissens “hjemland”. Den var så full av bein at den nesten var umulig å spise. Så første bud er å finrense fisken for alle ben! Man bruker flere forskjellige fisketyper, og etter eget ønske kan man bruke ulike skalldyr også. Jeg har tidligere fått den servert både med og uten.
Bouillabaisse er i utgangspunktet en enkel fiskesuppe som man rett og slett laget av dagens fangst, og så har den fått videreutvikle seg opp gjennom årene.
Kok kraft på fiskeavskjær, men ikke skinnet. Tilsett krydder, persille og timian i kraften og la det koke på svak varme ca 30 min. Press kraften gjennom en sil så du får med mest mulig av smaken fra fiskeavskjæret.  Smak til med mer krydder hvis det trengs.
Kok så opp buljongen igjen og la den syde i ca 20 minutter. Legg i fisken, og evt skalldyr, og la det koke i ca 5 min til fisken er kokt.
Ta deretter opp fisken og legg den på et serveringsfat:
bouilla2
Smak til suppen og ha den over i en suppeterrin. Dryss persille over:
bouilla3
Til dette serveres ristet loff som du evt har gnidd inn med hvitløk. Hver person legger en loffskive i bunnen av tallerkenen, deretter fisk og heller til slutt suppen over.
bouilla4
Det smaker godt med rouille som du legger oppå suppen til slutt. Se oppskrift nedenfor og under “sauser”.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *