Risotto med scampi

alene1

Fy søren, dette var GODT!  Jeg er en del alene fordi mannen min reiser mye.Når jeg er alene i helgene så vil jeg gjerne spise noe godt selv om jeg er alene, og som regel blir det noe bare JEG liker, og ikke han. Men ikke denne fredagen, dette kunne han spist med stor glede også.

Dette gjorde jeg:

Hakket 3 sjalottløk, 1 chili uten frø, 1 kinesisk hvitløk og litt purre. Surret dette i olje til det ble mykt. Delte cherrytomater i 2, krydret med maldonsalt og sitronpepper og surret i pannen. Stekte deretter asparges ca 3 min i samme panne, pass på at de ikke blir myke. Så la jeg dette til side.

Ristet pinjekjerner i ovnen, ca 3-4 minutter, husk at de blir fort brent.

Tok litt chilisaus i pannen og satte opp varmen. Når det ble skikkelig varmt la jeg scampiene oppi og lot dem surre et par minutter (til de ble rosa). Kan selvsagt bruke ferdigkokte scampi også, jeg synes de smaker like godt.

Når de var ferdige tok jeg pannen av platen og la tilbake grønnsakene og lot det stå en liten stund slik at det ble varmt.

Anrettet som på bildet med risotto midt på tallerkenen, deretter grønnsakene og aspargesen på toppen. La scampiene og pinjekjernene rundt. Og jeg ble veldig overrasket, for dette smakte faktisk mye bedre enn jeg hadde trodd, det var rett og slett kjempegodt.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *