Langstekt lammestek på grønnsaksseng

lam1

Fredagens hovedrett var lammestek fra Hallingskarvet som jeg stekte på 100 grader 2-3 timer. Brukte steketermometer og tok den ut når det viste 60 grader. Husk at du må la den hvile i minst 20 minutter før du skjærer opp. Steken ble mør og saftig, men litt for mye stekt så jeg tror jeg vil ta den ut på 58 grader neste gang.

Jeg gned først steken inn med salt, pepper og rosmarin og brunet den i pannen før jeg la den i et ildfast fat og helte over 2 dl buljong. Det jeg lånte fra Trine her var de ovnsbakte grønnsakene. De ble helt nydelige. Jeg endret litt på hvilke grønnsaker jeg brukte og på steketiden, men ellers var det likt.

1 gul squash i terninger
1 grønn squash i terninger
1rødløk, i båter
2 kinesiske  hvitløk, grovt hakket
4 tomater, delt i 4 båter
1/2 sitron, saften
maldonsalt
nykvernet pepper
frisk timian, grovt hakket
provencekrydder
olivenolje

Dette bakte jeg i ovnen i ca 1 1/2 time ved 100 grader. Satte opp temperaturen til 200 grader den siste halvtimen.
Sausen lagde jeg ved å ta skyen fra lammet og blande med litt rødvin og krydder. Du kan gjerne tykne den litt med sausejevner hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendig.
Potetmosen lagde jeg på vanlig måte, men i stedet for å tilsette fløte tilsatte jeg en boks creme fraishe og timian. Det ble helt nydelig

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *