Jeg har ikke alltid vært begeistret for torsk. Grunnen er at jeg lenge forbandt torsk med tørr fisk full av ben servert med ihjelkokte gulerøtter. Men tidene forandrer seg, og nå elsker jeg det. Denne fisjeretten er en av de bedre torskerettene jeg lager.
Ingredienser:
Fersk torsk i passe mengde (ca 250 g per person)
Sitronolje
Serranoskinke
Soltørkede tomater
2 vårløk
1 kinesisk hvitløk
Fremgangsmåte:
Kjøp fersk torsk hos fiskehandleren og be ham filetere den hvis du ikke er så flink til dette selv. Bruk for all del ikke frossen fisk fra butikkenes frysedisker.
Del så filétene i passende stykker og fjern alle ben
Pensle skivene med sitronolje
Krydre med havsalt og sitronpepper
Legg skivene i formen
Dryss over en hakket kinesisk hvitløk og vårløk
Ta noen skiver med serranoskinke og del i biter og dryss dette over fisken
Bakes i ovn på 200 grader i 10-12 minutter
Det er helt nødvendig at torsken ikke står for lenge i ovnen. Skivene skal falle fra hverandre når man pirker borti dem. Tiden kan variere fra ovn til ovn, så ta en titt på fisken etter 8 minutter og sjekk hvert minutt. Hvis den står for lenge blir den tørr og ødelagt.
Dryss noen soltørkede tomater over fisken før servering og pynt gjerne med litt urter hvis du har
Jeg serverer torsken med hvitløkmos av mandelpoteter og sukkererter. På bildet har jeg tatt litt balsamicokrem rundt.