Oppskriften til denne carbonaraen fikk jeg av en bekjent for mange år siden. Han bodde i Roma på den tiden og hadde fått oppskriften av en eldre romerinne. Dette har blitt favorittpastaen til mannen min. Den er ganske ulik den carbonaraen man får kjøpt på restauranter, denne er mye sterkere.
- 100 g flesk eller bacon
- 2 ss olje
- 3 egg
- 2,5 dl fløte
- 100 g nyrevet parmesan
- Grovmalt pepper
- 2 små chilier uten frø (eller etter smak)
- Hvitløk (jeg bruker ganske mye, ca 4-5 fedd)
- Spaghetti
Skjær flesk/bacon i små terninger og brun det langsomt sammen med oljen. Det er viktig at det ikke blir sprøstekt. Dryss på pepper og la finhakket hvitløk surre med.
Kok pasta
Visp eggene sammen med fløten, salt og litt pepper til det skummer.
Rør i ca 50 g (eller en liten neve) parmesan.
Hell vannet av spaghettien og la den renne MEGET godt av og legg den deretter i pannen med en gang. Vend den godt i fleskefettet så den får fleskefett og krydder overalt.
Trekk pannen bort fra platen.
Hell i eggemassen og bland den raskt sammen med pastaen uten at eggene stivner. Sausen skal være kremaktig.
Ta det hele over i et fat/ en bolle og dryss rikelig med nykvernet pepper over.
Husk nyrevet parmesan ved siden av!