Kistefos og The Twist

Vi er egentlig ganske flinke til å besøke muséer i inn- og utland, men Kistefosmuséet har vi aldri besøkt tidligere. Vi har kjørt forbi og snakket om å besøke det, men det har aldri skjedd – før nå.

Etter at muséet anskaffet The Twist ble vi minnet på det igjen, så på søndag tok vi turen. Kistefos er faktisk Nord-Europas største skulpturpark for samtidskunst og har over 40 ulike skulpturer. Flere av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er inspirert av naturen og historien til stedet.

Det nye museumsbygget, The Twist åpnet nå i september og er spent 60 meter over Randselva og fungerer som en bro mellom nord- og sydsiden. The Twist er både en bro, et museum og en skulptur og er allerede kåret til et av de flotteste bygningene i 2019, og er satt på “must see”-listen for kunst og arkitekturineresserte på samme måte som for eksempel Fondation Maeght i Saint Paul de Vence.

For min egen del vil jeg si at Kistefos er et av de fineste skulpturmuséer jeg har besøkt fordi det er så integrert i naturen og skulpturene glir så naturlig inn. Blomstene langs veien, kuene som gresser, elven som bruser og hele stedet gir på en måte fred i sjelen. Men samtidig er det jo også et interessant industrimuseum som danner grunnlaget for hele anlegget. Historien til Kistefos kan du blant annet lese her:

Nedenfor kan dere se noen bilder fra besøket vårt:

Fra The Twist:

Trykk på bildene for å se dem i større utgave

Området rundt  hadde, som nevnt, en rekke skulpturer av anerkjente skulptører fra inn- og utland. Vi konsentrerte oss om dem denne gangen og fikk ikke sett så mye av industrimuséet, men det er jo en god grunn til å reise tilbake. 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *