Fettuccine med krabbe

Fullsizeoutput 4fc3

Dette er en knallgod rett som er enkel å lage. Nå er det midt i krabbesesongen og det kan være greit å servere krabbe på forskjellige måter.

Som regel blir det til at jeg serverer krabben naturell med aioli og majones, og det er jo deilig det også. Men det er fint å kunne variere, så denne gangen laget jeg altså en pastarett med krabbe og neste gang har jeg  planer om å lage risotto med krabbe.

Jeg anbefaler å bruke krabbeskjell, fint å slippe rensingen.

Oppskriften er som nevnt enkel, du trenger til 4 personer:

  • 1 krabbeskjell per pers
  • 1 pakke fersk fettuccine (kan gjerne bruke annen pasta også)
  • God olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2-3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 – 2 vårløk, hakket
  • 2 store tomater uten innmat, hakket
  • revet skall av 1/2 sitron
  • 1 neve hakket bladpersille
  • 2 dl hvitvin
  • 1/2 buljongterning (fisk eller grønnsaksbuljong)
  • 1 ss smør
  • Parmesan, revet
  • Salt og pepper
  • evt annet krydder

Fremgangsmåte:

  • Ha smør og olje i pannen og varm ved middels varme
  • Hakk løk, vårløk og hvitløk i pannen og surr til det er mykt 
  • Tilsett revet sitronskall, hakket tomatkjøtt og persille og bland sammen
  • La det surre videre et par minutter
  • Tilsett hvitvin og buljong
  • La det surre sammen til halvparten av hvitvinen har fordampet 
  • Tilsett krabbekjøttet, men spar på klørne som ligger i skjellet
  • Bland krabbekjøttet med innholdet i pannen
  • La det surre videre til krabbekjøttet blir varmt
  • Kok fettuccinien etter anvisning på pakken (vanligvis 3 minutter)
  • Slå av vannet og la det dampe litt
  • Ha fettuccinien i pannen og bland godt sammen

Servering:

  • Ha fettuccine/krabbe på tallerkenen
  • Legg en klo på toppen
  • Dryss over hakket persille,  revet sitronskall og parmesan
  • Servér gjerne en grønn salat ved siden av
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.