Dette er en knallgod rett som er enkel å lage. Nå er det midt i krabbesesongen og det kan være greit å servere krabbe på forskjellige måter.
Som regel blir det til at jeg serverer krabben naturell med aioli og majones, og det er jo deilig det også. Men det er fint å kunne variere, så denne gangen laget jeg altså en pastarett med krabbe og neste gang har jeg planer om å lage risotto med krabbe.
Jeg anbefaler å bruke krabbeskjell, fint å slippe rensingen.
Oppskriften er som nevnt enkel, du trenger til 4 personer:
- 1 krabbeskjell per pers
- 1 pakke fersk fettuccine (kan gjerne bruke annen pasta også)
- God olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 2-3 hvitløkfedd, finhakket
- 1 – 2 vårløk, hakket
- 2 store tomater uten innmat, hakket
- revet skall av 1/2 sitron
- 1 neve hakket bladpersille
- 2 dl hvitvin
- 1/2 buljongterning (fisk eller grønnsaksbuljong)
- 1 ss smør
- Parmesan, revet
- Salt og pepper
- evt annet krydder
Fremgangsmåte:
- Ha smør og olje i pannen og varm ved middels varme
- Hakk løk, vårløk og hvitløk i pannen og surr til det er mykt
- Tilsett revet sitronskall, hakket tomatkjøtt og persille og bland sammen
- La det surre videre et par minutter
- Tilsett hvitvin og buljong
- La det surre sammen til halvparten av hvitvinen har fordampet
- Tilsett krabbekjøttet, men spar på klørne som ligger i skjellet
- Bland krabbekjøttet med innholdet i pannen
- La det surre videre til krabbekjøttet blir varmt
- Kok fettuccinien etter anvisning på pakken (vanligvis 3 minutter)
- Slå av vannet og la det dampe litt
- Ha fettuccinien i pannen og bland godt sammen
Servering:
- Ha fettuccine/krabbe på tallerkenen
- Legg en klo på toppen
- Dryss over hakket persille, revet sitronskall og parmesan
- Servér gjerne en grønn salat ved siden av