Første gangen jeg laget denne var i 1988 og siden har det blitt hver jul så lenge feiret jul i Norge.
250 g kjøttdeig
250 g medisterdeig
2 ts salt
½ ts hvit pepper
1 ts salvie
½ ts timian
3 hvitløkfedd
2 skiver loff uten skorpe
2 dl kremfløte
2 egg
200 g frisk champignon
200 g kokt skinke
Du kan selvfølgelig tilsette hva du vil av krydder, selv mikser og trikser jeg hver gang.
Legg loffen i bløt i fløten.
Rens og del soppen i biter, fres den i litt smør og sett den til avkjøling.
Bland kjøtt- og medisterdeig og tilsett salt og annet krydder, hvitløk, egg og loffblandingen.
Skjær skinken i terninger og bland den sammen med soppen inn i kjøttblandingen.
Smør en stor brødform, ca 2 liter og legg i farsen. Ha gjerne noen laurbærblader på toppen.
La pateen steke i vannbad ved 175 grader i ca 1 ½ time. Prøv med en kakenål om den er ferdig.
Avkjøl pateen i formen.
Vannbad: Fyll vann i ovnspannen og sett formen med pateen oppi ovnspannen. Følg med, for det kan hende du må etterfylle vann. Pass på at det ikke kommer vann opp i formen.