Mammas julepaté

Første gangen jeg laget denne var i 1988 og siden har det blitt hver jul så lenge feiret jul i Norge.

250 g kjøttdeig

250 g medisterdeig

2 ts salt

½ ts hvit pepper

1 ts salvie

½ ts timian

3 hvitløkfedd

2 skiver loff uten skorpe

2 dl kremfløte

2 egg

200 g frisk champignon

200 g kokt skinke

Du kan selvfølgelig tilsette hva du vil av krydder, selv mikser og trikser jeg hver gang.

Legg loffen i bløt i fløten.

Rens og del soppen i biter, fres den i litt smør og sett den til avkjøling.

Bland kjøtt- og medisterdeig og tilsett salt og annet krydder, hvitløk, egg og loffblandingen.

Skjær skinken i terninger og bland den sammen med soppen inn i kjøttblandingen.

Smør en stor brødform, ca 2 liter og legg i farsen. Ha gjerne noen laurbærblader på toppen.

La pateen steke i vannbad ved 175 grader i ca 1 ½ time. Prøv med en kakenål om den er ferdig.

Avkjøl pateen i formen.

Vannbad: Fyll vann i ovnspannen og sett formen med pateen oppi ovnspannen. Følg med, for det kan hende du må etterfylle vann. Pass på at det ikke kommer vann opp i formen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *