Denne oppskriften har jeg aldri mislykkes med, bollene blir lette, luftige og deilige.
- Ca 75 g smør smeltes
- 3 dl melk
- ½ ts salt
- 4 ss sukker
- 1 egg
- 1 pk gjær (eller tilsvarende mengde med tørrgjær – ca 50 g gjær)
- 8 dl hvetemel
Smøret blandes med melken
Tilsett salt, sukker og egg og bland godt.
Dryss mel og gjær opp i væsken, litt om gangen og bland godt.
Sett den lunt (på benken) med et kjøkkenhåndkle over ca 35 – 40 min til den har hevet seg godt.
Ta deigen ut på et melet underlag (benken) og elt den litt. Del den og bland rosiner i halvparten.
Form boller og sett på en plate med bakepapir.
La bollene heve ca 30 min. til de er est godt opp.
Pensle forsiktig med eggeplomme som er blandet med 1 ss vann.
Stekes ved ca 200 grader i ca 15 minutter, men du må holde øye med dem så de ikke blir brent.
Disse lagde vi i dag og de var supergode! Veldig enkel måte å gjøre det på – blandingen tok jo bare noen få minutt 🙂