Rakfiskbrandade med oliventapenade

Brandade3 760x400

 

I vår familie er vi veldig glad i rakfisk og det går med ganske mange i løpet av desember måned. Men jeg blir ganske lei av å spise den på tradisjonelt vis  hele tiden. Jeg har derfor eksperimentert med forskjellige måter å servere den på, og brandade er en av de beste  synes jeg. Rakfiskbrandade er nå en tradisjon hos oss, i tillegg til alle de andre tradisjonene.

Brandade  brukes mye i Frankrike og Spania, og det skal egentlig benyttes klippfisk. Men siden jeg ikke liker klippfisk så synes jeg det var ganske smart å bytte den ut med rakfisk.

Jeg serverer den med oliventapenade, det er enkelt og smaken er nydelig. Tapenaden er fin å bruke til tapas også, bare smøre den på baguetteskiver eller lignende.

Denne oppskriften har jeg publisert tidligere på bloggen og i 2010 vant jeg en konkurranse med den.

https://matogreiser.no/?attachment_id=4857

 

Skjermbilde 2018 12 18 kl 12 14 58

 

Ingredienser brandade

  • Mandelpoteter
  • Litt kremfløte
  • 3-4 hvitløkfedd
  • Litt god olivenolje
  • Rakfisk
  • Hvetemel
  • 1 egg
  • Griljeringsmel


Fremgangsmåte

  • Kok passe antall mandelpoteter
  • Mos dem med en gaffel eller annet redskap, ikke i kjøkkenmaskinen
  • Tilsett litt fløte og olivenolje til passe konsistens.
  • Smak til med salt og pepper
  • Press hvitløken og ha opp i mosen
  • Skjær rakfisken i terninger
  • Bland inn i potetmosen
  • Form små boller/kaker med en skje
  • Rull bollene først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljeringsmel
  • Stek til de har pen farge.

 

Ingredienser tapenade

  • 1/2 glass svarte oliven uten steiner
  • 1/2 glass kapers
  • Salt og pepper
  • 3 hvitløkfedd
  • 1/2 dl cognac
  • Litt olivenolje
  • Kjør alt i foodprosessor, men ikke for lenge – det skal være litt grovt.
  • La stå i kjøleskapet i minst 1 time før det skal brukes 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *